Vlah susține că i s-a propus să lucreze în Turcia, însă a refuzat pentru a nu face pe plac PAS-ului. Reacția partidului de guvernare
Full Article 2 minutes read

Vlah susține că i s-a propus să lucreze în Turcia, însă a refuzat pentru a nu face pe plac PAS-ului. Reacția partidului de guvernare

Actualul bașcan al Găgăuziei Irina Vlah consideră că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) „este interesat ca ea să nu fie în țară”. La postul de televiziune GRT, Vlah a spus că i s-a propus să reprezinte Moldova în Turcia, dar ea a refuzat. Potrivit Irinei Vlah, actualul ambasador al Moldovei în Turcia „reprezintă țara noastră foarte demn”. 

„Sunt foarte activă. Și partidul de guvernământ este interesat ca eu să nu fiu în țară. Mi s-a propus ca eu să reprezint țara noastră în Republica prietenoasă Turcia. Ar fi fost măgulitor pentru mine, dacă nu aș cunoaște dezavantajele acestei propuneri. Am înțeles că problema nu era că cineva vrea ca eu să-mi folosesc experiența mea, cunoștințele și legăturile în Turcia, dar că cineva vrea ca eu să nu fiu în Moldova. De aceea, am spus că voi aduce mai multe beneficii fiind în țară. Cred că [actualul ambasador al Moldovei în Turcia] Dumitru Croitor reprezintă țara noastră foarte demn”, a spus Vlah.

NM a solicitat o reacție de la PAS. Purtătoarea de cuvânt a partidului Adriana Vlas a declarat că „partidul de guvernământ nu oferă așa funcții”.

UPDATE: Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene au declarat pentru NM că nu au avut o discuție la subiect cu Irina Vlah.

***

Irina Vlah a câștigat alegerile în UTA Găgăuzia, în 2015 și 2019. Conform legii, nu poate candida pentru al treilea mandat. Mandatul Irinei Vlah în funcția de bașcan al Găgăuziei expiră pe 19 iulie, atunci când va avea loc inaugurarea Evgheniei Guțul.

Vlah, aflată la sfârșitul celui de-al doilea mandat de guvernator al Autonomiei Găgăuzia, a anunțat în iulie 2023 despre lansarea unui proiect politic.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: