Ministerul de Externe o contrazice pe Vlah: Nu s-a discutat nici formal, nici informal despre funcția de ambasador în Turcia
Full Article 1 minutes read

Ministerul de Externe o contrazice pe Vlah: Nu s-a discutat nici formal, nici informal despre funcția de ambasador în Turcia

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) reacționează la declarațiile Irinei Vlah. Actualul bașcan al Găgăuziei a lăsat să se înțeleagă că i s-a propus să fie ambasador al Moldovei în Turcia, dar ea a refuzat. Pentru NM, reprezentanții MAEIE au declarat că nu au avut o discuție la subiect cu Irina Vlah. 

„Conducerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene nu a avut nicio comunicare formală sau informală cu Irina Vlah referitoare la o posibilă desemnare în calitate de ambasador al Republicii Moldova în Turcia”, au declarat reprezentanții Ministerului, pentru NM.

La postul de televiziune GRT, Vlah a menționat că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) „este interesat ca ea să nu fie în țară”. Astfel, actualul bașcan a spus că i s-a propus să reprezinte Moldova în Turcia și ea a refuzat. Potrivit Irinei Vlah, actualul ambasador al Moldovei în Turcia „reprezintă țara noastră foarte demn”. NM a solicitat o reacție și de la reprezentanții PAS. Purtătoarea de cuvânt Adriana Vlas a declarat că „partidul de guvernământ nu oferă așa funcții”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: