„Voi spune sincer”. Krasnoselski i-a mulțumit Maiei Sandu pentru livrările de vaccin în Transnistria (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

„Voi spune sincer”. Krasnoselski i-a mulțumit Maiei Sandu pentru livrările de vaccin în Transnistria (VIDEO)

Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski i-a adresat un mesaj de mulțumire președintei Maiei Sandu pentru livrarea vaccinurilor anti-Covid în Transnistria. Acesta a menționat că este meritul Maiei Sandu faptul că 10% din fiecare lot de seruri anti-Covid donat de partenerii externi este transportat în stânga Nistrului. Reportajul a fost difuzat de principalul post de televiziune de la Tiraspol – «Первый Приднестровский».

În seara de 22 iunie, postul de televiziune „Primul din Transnistria” («Первый Приднестровский») a difuzat un reportaj despre vaccinurile anti-Covid disponibile în regiune. Aceasta a fost întitulat „Președintele a mulțumit pentru livrarea vaccinurilor”.

În reportaj, liderul transnistrean enumeră vaccinurile anti-Covid disponibile în stânga Nistrului, după care îi mulțumește Maiei Sandu pentru o parte din donații.

„Este un bun exemplu de colaborare umanitară. Voi spune sincer – este decizia doamnei Sandu, președintele Moldovei. Din totalul de ajutor care ajunge în Moldova din partea structurilor străine, inclusiv din partea Organizației Mondiale a Sănătății, 10% este alocat Transnistriei. Este decizia ei, pentru care îi mulțumesc. Sper că această colaborare umanitară va continua”, a spus Krasnoselski.

Menționăm că, din primăvara anului 2020, prin decizia Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), analizele la Covid din Transnistria erau efectuate la laboratoarele din Chișinău. De asemenea, o parte din donațiile de echipamente pentru lucrătorii medicali erau transportate în stînga Nistrului.

De asemenea, prin decizia MSMPS, care a fost luată după consultări inclusiv cu OMS, livrările umanitare de vaccinuri care ajung în Moldova sunt repartizate proporțional în toată țara. Despre faptul că 10% dintre vaccinurile dobândite prin intermediul platformei COVAX vor fi transmise Tiraspolului, a anunțat reprezentantul OMS din Republica Moldova Igor Pocanevici într-un interviu pentru NM. Acest principiu nu se aplică, totuși, donațiilor de seruri Sputnik V din Rusia – în aprilie, în Transnistria, au fost livrate 31 mii de doze din cele 71 de mii care au ajuns în Republica Moldova. Iar în iunie, în Moldova au ajuns alte 64 de mii de doze de Sputnik V, dintre care 20 de mii au fost transportate în stânga Nistrului.

Amintim că mesajul de mulțumire din partea lui Krasnoselski pentru Sandu a fost difuzat la câteva zile după ce ex-președintele Igor Dodon, care a declarat că trei secții de votare din Bender și Corjova nu au putut fi constituite din cauza refuzului autorităților transnistrene de a permite accesul polițiștilor din dreapta Nistrului, care ar fi urmat să monitorizeze desfășurarea procesului electoral din 11 iulie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: