Vom avea și PAS și PAȘ în buletinele de vot? Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Chișinău (DOC)
Full Article 2 minutes read

Vom avea și PAS și PAȘ în buletinele de vot? Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Chișinău (DOC)

Partidul Noua Opțiune Istorică, care și-a schimbat, luna trecută, denumirea în Partidul Alternative și Șanse (PAȘ), a atacat în judecată hotărârea prin care Comisia Electorală Centrală (CEC) a refuzat înregistrarea simbolului electoral al formațiunii. Dosarul va fi examinat luni, 28 iunie.

Potrivit site-ului Curții de Apel Chișinău, dosarul va fi examinat luni, începând cu ora 10:00, de judecătorul Anatolie Minciună (unul dintre magistrații care au examinat contestațiile depuse de unii concurenți electorali față de decizia CEC cu privire la numărul secțiilor de votare care urmează a fi constituite în diaspora pentru alegerile parlamentare).

_tmp_2-21094785-02-3-25062021 by Анна Выприцких on Scribd

Pe 22 iunie, CEC a refuzat înregistrarea simbolului electoral al Partidului Noua Opțiune Istorică, care recent și-a schimbat denumirea în Partidul Alternativă și Șanse (PAȘ).

„Considerăm refuzul ca fiind neîntemeiat. În cele expuse ca criterii asemănătoare între PAS și PAȘ nu s-a atras atenția asupra criteriului de delimitare – litera „Ș”. Este un criteriu care delimitează total abrevierea PAS și PAȘ. Astfel nu poate fi atribuită ca o asemănare. Este o deosebire care nu poate fi neglijată”, a spus Sorin Nogai, reprezentantul formațiunii.

Menționăm că pe 21 mai, în Monitorul Oficial a fost publicat un anunț, prin care Partidul Politic Noua Opțiune Istorică a devenit Partidul Politic Alternativă și Șanse.

În fruntea listei de candidați, propusă de formațiune pentru alegerile parlamentare anticipate, este Svetlana Chesari,  vizată într-un dosar penal pentru delapidarea averii străine, potrivit unei anchete Anticorupție.md.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: