„Vom avea vești bune pentru ambele noastre națiuni”. Moldova și Israel au început negocierile pentru acordul de liber schimb
Full Article 2 minutes read

„Vom avea vești bune pentru ambele noastre națiuni”. Moldova și Israel au început negocierile pentru acordul de liber schimb

Republica Moldova și Israel au început negocierile în vederea semnării unui acord de liber schimb. Evenimentul a avut loc la Ierusalim, unde a avut loc o întrevedere la nivel înalt între ambasadorul Republicii Moldova, Alexandr Roitman și ministrul Economiei al Israelului, Nir Barkat.

Întâlnirea, care a avut loc la Ierusalim, a marcat inițierea negocierilor în vederea semnării unui acord de liber schimb între Israel și Republica Moldova.

„Acest acord propus este o dovadă a relației în creștere dintre cele două națiuni și se așteaptă ca acesta să stimuleze în mod semnificativ comerțul bilateral. În timpul reuniunii, ambele părți și-au exprimat angajamentul de a promova cooperarea economică și au recunoscut potențialul unui acord de liber schimb de a crea noi oportunități pentru întreprinderile din ambele țări”, au menționat reprezentanții Ambasadei R. Moldova în Israel.

Oficialii au discutat diverse aspecte ale acordului propus și au convenit să accelereze procesul de negociere. Aceștia și-au exprimat optimismul cu privire la beneficiile potențiale pe care un astfel de acord le-ar putea aduce economiilor celor două națiuni.

Ministrul economiei, Nir Barkat, a declarat: „Aceasta este o etapă importantă în relația noastră cu Moldova. Suntem încrezători că un acord de liber schimb va servi la consolidarea intereselor noastre economice reciproce și la crearea de noi oportunități de creștere și colaborare.”

Ambasadorul Roitman a menționat: „Întâlnirea de astăzi a fost un pas înainte pozitiv și productiv. Sunt încrezător că vom avea în curând vești bune pentru ambele noastre națiuni. Suntem nerăbdători să ne consolidăm legăturile cu Israelul și credem că un acord de liber schimb va fi benefic pentru ambele noastre țări.”


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: