Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale

Noul director al Administrației de Stat a Drumurilor promite „drumuri bune nu doar pe hârtie” (FOTO)

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, împreună cu șeful Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac l-au prezentat, pe 1 septembrie, colaboratorilor, pe noul director al Î.S. Administrația de Stat a Drumurilor, Sergiu Bejan.

Andrei Spînu i-a urat succes noului director, menționând că îi revine o responsabilitate mare: „Preia un domeniu care necesită, cu atenție, monitorizat, dezvoltat și pus la punct – fără mită, fără a face favoruri cuiva”, a menționat ministrul.

La rândul său, Sergiu Bejan a mulțumit pentru încrederea acordată și a precizat că va depune tot efortul pentru a îmbunătăți infrastructura de transport din țară: „Vom face ca drumurile bune să nu fie doar pe hârtie”, a punctat directorul ASD.

Sergiu Bejan are o vastă experiență în proiectarea drumurilor și podurilor, este expert tehnic atestat la capitolul B. 3a, b, 4, 7, 8, C în domeniile construcții rutiere și feroviare.

Menționăm că Sergiu Bejan a publicat peste 25 de articole și publicații științifice, a absolvit și susținut diploma de doctor în inginerie mecanică la Universitatea ”Dunărea de Jos Galați”, Facultatea de Mecanică din Brăila, Romania. Acesta a participat în calitate de inginer șef de proiect domeniul „Construcții Rutiere” la peste 60 de obiecte a drumurilor naționale din Republica Moldova și Romania.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale
Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

comisarul.ro

Guvernul dă undă verde unei companii din Constanța să investească €24 mln în Portul Internațional Liber Giurgiulești

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securitatea Statului, în fruntea căruia se află premierul Dorin Recean, a examinat solicitările de aprobare prealabilă a unor investiții strategice. Între altele a fost avizată pozitiv propunerea companiei naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, România (CNAMP), care vrea să investească 24 milioane de euro în infrastructura Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securiatea Statului a examinat și aprobat solicitarea CNAMP, care intenționează să investească peste 24 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii Portului Internațional Liber Giurgiulești, gestionat, în prezent, de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Cererea privind obținerea aprobării prealabile a investițiilor prevede achiziționarea a 100% din capitalul social al ÎCS „Danube Logistics” SRL, o companie privată deținută în proporție de 100% de către BERD – investitorul general și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești. 

Planul de investiții propus vizează dezvoltarea unui terminal cu rampe, amenajarea unui terminal pentru containere, modernizarea căii ferate, extinderea spațiilor de depozitare, digitalizarea activităților din port și implementarea de soluții pentru eficiență energetică și tranziție verde. 

Suplimentar, Consiliul a avizat pozitiv investițiile propuse de 13 companii care activează în domeniile comunicațiilor electronice, energiei, telecomunicațiilor și agriculturii. Pentru alte 12 companii, Consiliul a solicitat informații suplimentare, necesare finalizării procesului de analiză. 

Pe de alta parte, pentru 16 companii Consiliul a refuzat acordarea aprobării prealabile pentru investiții, din motive ce țin de riscuri la adresa securității economice a statului sau din cauza neconformării acestora cu solicitările de a furniza informații adiționale.

Consiliul a mai decis transmiterea unor notificări repetate către 68 de companii care nu au răspuns solicitărilor anterioare privind prezentarea informațiilor necesare. Alte 3 au primit un termen extins, în vederea completării dosarelor cu informațiile solicitate. În cazul a 5 companii, deciziile au fost amânate pentru o analiză suplimentară.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: