Vom plăti mai puțin pentru lumină? Parlicov: ANRE poate să revizuiască tarifele în procedură accelerată
Full Article 2 minutes read

Vom plăti mai puțin pentru lumină? Parlicov: ANRE poate să revizuiască tarifele în procedură accelerată

Noile tarife la energia electrică vor fi cunoscute de către cetățeni în următoarele săptămâni, a declarat ministrul energiei Victor Parlicov. Ministrul a refuzat să spună cu cât va fi ieftinită energia electrică, însă a menționat că Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică lucrează deja la acest capitol, iar în timpul cel mai apropiat va comunica ce urmează să facă.

„Principial nu vreau să dau o cifră. Da, sigur că avem niște estimări, dar estimările noastre sunt estimări. Agenția (n.red ANRE) are toate pârghiile și cunoaște toate nuanțele legate de tarife. Mai mult decât atât, deja am îndemnat Agenția să comunice la acest capitol, s-a pornit comunicarea”, a declarat ministrul, la Radio Moldova.

Parlicov crede că „în timp foarte apropiat Agenția va comunica ce are de gând să facă, mai ales că există și o decizie care în situații de urgență, ei au posibilitatea să revizuiască aceste tarife în procedură accelerată”.

„Deci, nu trebuie să așteptăm 180 de zile, cum e scris în lege. Eu cred că în următoarele săptămâni, deja consumatorii vor cunoaște ce planifică să facă ANRE”, a menționat Victor Parlicov.

Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute, S.A. Energocom a semnat un contract nou, de achiziție a energiei electrice de la Centrala de la Cuciurgan pentru o perioadă de șase luni. Prețul unui MWh este de 66 de dolari, cu 7 dolari mai puțin decât în ultimele patru luni.

Ulterior, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a declarat că va lua în calcul ajustarea tarifului la energia electrică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: