Vom plăti scump. Ce riscă Moldova dacă va renunța la programul de cetățenie prin investiții
Full Article 2 minutes read

Vom plăti scump. Ce riscă Moldova dacă va renunța la programul de cetățenie prin investiții

Dacă contractul privind implementarea programului de cetățenie prin investiții va fi reziliat, Republica Moldova va fi nevoită să achite anumite penalități, prevăzute în document. Declarația a fost făcută de Paddy Blewer, responsabilul de relații cu publicul al companiei Henley & Partners, partenerul guvernului Republicii Moldova în implementarea programului, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc în data de 12 februarie.

Întrebat de corepondentul NM despre ce decizie a luat guvernul de la Chișinău, Paddy Blewer a răspuns că reprezentanții companiei nu au primit niciun răspuns.

Mai mult, în cazul în care programul va fi sistat, guvernul Moldovei va fi nevoit să achite penalități.

„Este o prevedere a contractului. Oricare dintre părțile care au semnat contractul, în cazul rezilierii acestuia înainte de timp, trebuie să achite penalități”, a explicat Blewer.

Acesta a precizat că nu poate să concretizeze suma penalităților, deoarece prevederile contractului sunt confidențiale.

„Moldova trebuie să continue programul. Țara a luat asupra sa anumite responsabilități, investitori de bună-credință au luat decizia de a investi în Moldova”, a menționat Blewer.

În caz contrar, potrivit acestuia, reputația Moldovei va fi afectată în mod negativ din punct de vedere al atragerilor de investiții.

Amintim că moratoriul intrudus de guvernul condus de Maia Sandu asupra programului de cetățenie prin investiții expiră în data de 20 februarie. Blewer a precizat că pe durata moratoriului nu au fost acceptate noi cereri, însă cele care fuseseră deja primite au fost examinate în continuare.

Pentru mai multe știri abonați-vă la pagina noastră de Facebook

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: