Vor fi scoși din cursa prezidențială? Poliția va prezenta CEC-ului probe despre „cel puțin 3 candidați”, vizați în coruperea electorală
Full Article 3 minutes read

Vor fi scoși din cursa prezidențială? Poliția va prezenta CEC-ului probe despre „cel puțin 3 candidați”, vizați în coruperea electorală

Poliția va furniza Comisiei Electorale Centrale probe despre cel puțin trei candidați la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova vizați în schema desfășurată de oligarhul fugar Ilan Șor de corupere a electoratului. Declarația a fost făcută de șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, în cadrul ediției din 3 octombrie a emisiunii „Cutia neagră” de la TV8. El a precizat că ulterior CEC va lua o decizie în privința acestor persoane, care ar putea implica inclusiv scoaterea lor din cursa electorală. 

Noi, organele de constatare vom furniza CEC-ului fenomenul cu care ne confruntă la ziua de azi, dovezile probatorii care dovedesc faptul că acestea sunt în scopul coruperii electoratului de a vota un candidat anume care îl avem probat sau alt candidat”, a comunicat Viorel Cernăuțeanu.

Șeful IGP a precizat că oamenii legii vor oferi Comisiei Electorale Centrale informații despre cel puțin trei candidați la scrutinul prezidențial care au legătură cu Ilan Șor, însă nu a dat numele acestora. El a adăugat că informațiile vor fi furnizate în următoarele zile, iar autoritatea electorală va lua o decizie în privința acestor persoane, care ar putea implica chiar scoaterea din cursa electorală.

Precizăm că, pe 3 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, și șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, au anunțat că 130 000 de cetățenii ai Republicii Moldova au primit transferuri financiare din Federația Rusă pentru a vota un candidat anume la alegerile prezidențiale și opțiunea „Nu” la referendumul constituțional. Doar în luna septembrie, suma transferurilor a ajuns la 15 milioane de dolari. Schema este desfășurată prin intermediul organizației criminale conduse de Ilan Șor, care este condamnat la 15 de închisoare în dosarul „Frauda bancară” și se ascunde de justiției în Rusia.

Viorel Cernăuțeanu a precizat că Federația Rusă, prin intermediul lui Șor, susține mai mulți candidați la alegerile prezidențiale.

Anterior, presa a scris că Victoria Furtună este unul dintre candidații oligarhului fugar la alegerile prezidențiale. Pe 4 octombrie, Furtună a venit cu o reacție la aceste informații, pe care nu le-a negat. „Porta vocile guvernării, fac diferența în susținerea unui candidat și finanțarea ilegală sau cum o denumesc ei, coruperea alegătorilor? De când susținerea unui candidat a devenit infracțiune?”, a declarat ea.

***

Alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova și referendumul constituțional cu privire la aderarea la Uniunea Europeană vor avea loc în data de 20 octombrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: