Vor schimbarea conducerii țării. Cetățenii au fost întrebați cum poate fi îmbunătățită situația social-economică din Moldova 
Full Article 1 minutes read

Vor schimbarea conducerii țării. Cetățenii au fost întrebați cum poate fi îmbunătățită situația social-economică din Moldova 

Cetățenii Republicii Moldova au fost întrebați „ce ar trebui de întreprins, în primul rând, pentru a îmbunătăți situația social-economică din țara noastră?”. Cei mai mulți au spus că ar trebui schimbată conducerea țării și îmbunătățit mecanismul de funcționare a legilor. Sunt datele Barometrului Opiniei Publice. 

29,3% au ales „schimbarea conducerii țării”, 15,6% – „îmbunătățirea mecanismului de funcționare a legilor”, 9,6% – „dezvoltarea întreprinderilor industriale”, 8,3% – „atragerea mai multor investiții străine”, 7,6% – „sprijinirea micului întreprinzător în sectorul agrar”, 6,5% – „mărirea rolului statului în dirijarea economiei”.

5,4% au spus că pentru a îmbunătăți situația social-economică în Moldova sunt nevoie de acțiuni cu privire la combaterea criminalității din țară, iar 5% sunt pentru oferirea mai multor înlesniri sectorului privat.

Vor schimbarea conducerii țării. Cetățenii au fost întrebați cum poate fi îmbunătățită situația social-economică din Moldova 

Sondajul a fost realizat de Centrul de Studii Sociale și Marketing „CBS-Research”, iar analiza datelor a fost efectuată de Institutul de Politici Publice.Volumul eșantionului: 1132 de persoane. Datele au fost colectate în 13 regiuni ale țării, în perioada 29 octombrie – 10 noiembrie. Marja de eroare ±3%.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: