Votul pentru vânzarea terenului de la „UNIC”. Sa va analiza întreaga activitate a consilierilor Platformei DA
Full Article 3 minutes read

Votul pentru vânzarea terenului de la „UNIC”. Sa va analiza întreaga activitate a consilierilor Platformei DA

Consiliul Național Politic al Platformei Demnitate și Adevăr (DA) se va convoca în data de 5 martie. Anunțul a fost făcut de către președintele interimar al formațiunii Dinu Plîngău, pe 21 februarie. Fostul deputat, care săptămâna trecută a criticat activitatea anumitor reprezentanți ai partidului, a precizat că va fi analizată întreaga activitate a fracțiunii Platformei DA din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC).

Stimați prieteni și colegi, după ședința Biroului Politic Permanent al Platformei Demnitate și Adevăr s-a decis convocarea Consiliului Național Politic pentru data de 5 martie. Forurile statutare ale partidului vor analiza activitatea Fracțiunii Platforma DA din CMC pentru toată perioada de mandat. Este necesar să avem o discuție sinceră și să luăm decizii importante, care ar permite Platformei DA să fie o echipă mai puternică și mai unită”, a scris Dinu Plângău pe Facebook.

Pe 18 februarie, președinte interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, a anunțat că va solicita convocarea urgentă a Consiliului Național Politic pentru a pune în discuție retragerea sprijinului politic a consilierilor municipali din partea Platformei DA, responsabili de domeniul funciar. Decizia a fost luată după ce consilierii Platformei DA au susținut inițiativa privind vânzarea terenului din fața centrului comercial „UNIC” cu un preț mult sub piață.

Decizia de ieri, din cadrul CMC, a fost neînțeleasă de mine și de foarte mulți colegi de partid nu doar din Chișinău, dar și din raioanele Republicii. Această decizie nu a fost consultată cu forurile statutare ale partidului și după mine, nu reprezintă voința sau poziția întregului partid”, a spus Plîngău.

Totodată, președintele interimar al partidului a declarat că „ar fi de bun simț dacă consilierii municipali responsabili de domeniul funciar și-ar depune mandatele de consilier”. Din componența Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare din partea Platformei DA fac parte doi consilieri municipali: Aliona Mandatii și Ion Macovei.

În replică, consilierul municipal Andrei Năstase, fost președinte al Platformei DA, a declarat că Dinu Plângău ar fi exagerat, iar motivul ar fi – „lipsa de experiență”.

Domnul Dinu Plîngău a avut o reacție și eu îl respect. De-a lungul timpului, am avut opinii separate cu colegii noștri. Sunt un om tolerant. Cred că s-a grăbit Dinu Plîngău și cred că e pe seama lipsei de experiență. Cred că e un pic de exagerare din partea colegului nostru”, a declarat Năstase, în cadrul unei conferințe de presă, în data de 18 februarie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: