Replica lui Năstase pentru Plîngău, după criticile aduse unor consilieri ai Platformei DA: „S-a grăbit din lipsă de experiență“
Full Article 3 minutes read

Replica lui Năstase pentru Plîngău, după criticile aduse unor consilieri ai Platformei DA: „S-a grăbit din lipsă de experiență“

Andrei Năstase spune că declarațiile președintelui interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, de a solicita demisia unor reprezentanți ai partidului din Consiliul Municipal Chișinău, sunt „un pic de exagerare din partea colegului”. Declarația vine după ce consilierii Platformei, împreună cu cei din PSRM, au votat înstrăinarea unui teren din fața SA „UNIC” la un preț mai mic, în comparație cu cel de pe piață.

Potrivit lui Năstase, președintele interimar al partidului s-a grăbit cu reacția, iar motivul ar fi – „lipsa de experiență”.

„Domnul Dinu Plîngău a avut o reacție și eu îl respect. De-a lungul timpul am avut opinii separate cu colegii noștri. Sunt un om tolerant. Cred că s-a grăbit Dinu Plîngău și cred că e pe seama lipsei de experiență. Cred că e un pic de exagerare din partea colegului nostru”, a declarat Năstase, în cadrul unei conferințe de presă, în data de 18 februarie.

***

De menționat că astăzi, președinte interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, a anunțat că va solicita convocarea urgentă a Consiliului Național Politic pentru a pune în discuție retragerea sprijinului politic a consilierilor municipali din partea Platformei DA, responsabili de domeniul funciar. „Decizia de ieri, din cadrul CMC, a fost neînțeleasă de mine și de foarte mulți colegi de partid nu doar din Chișinău, dar și din raioanele Republicii. Această decizie nu a fost consultată cu forurile statutare ale partidului și după mine, nu reprezintă voința sau poziția întregului partid”, a spus Plîngău.

Totodată, președintele interimar al partidului a declarat că „ar fi de bun simț dacă consilierii municipali responsabili de domeniul funciar și-ar depune mandatele de consilier”.

Din componența Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare din partea Platformei DA fac parte doi consilieri municipali: Aliona Mandatii și Ion Macovei.

Cu privire la votul Platformei în CMC, Andrei Năstase, în data de 18 februarie, a spus că reprezentanții Platformei DA au executat o hotărâre judecătorească emisă de Curtea Supremă de Justiție. Potrivit lui, neexecutarea unei hotărâri judecătorești conduce la sancționarea RM la CEDO.

Amintim că un teren de 1,3 hectare din fața SA „UNIC” a fost vândut cu 2 691 792 de lei Magazinului Universal „UNIC”. Decizia a fost adoptată cu votul consilierilor municipali din Platforma DA și PSRM. De cealaltă parte, cei de la PAS a acuzat CMC că au înstrăinat terenul la un preț mult mai mic, decât ar valora. Totodată, aceștia au declarat că vor contesta decizia în instanță.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: