„Vreau să văd victoria”. Un militar din Ucraina și-a pierdut vederea în timpul unei misiuni și adună bani pentru operație
Full Article 2 minutes read

„Vreau să văd victoria”. Un militar din Ucraina și-a pierdut vederea în timpul unei misiuni și adună bani pentru operație

Vladislav Eșenco și-a pierdut vederea în timpul unei misiuni în Bahmut. Tânărul de doar 24 de ani ar putea să vadă din nou dacă va aduna banii necesari pentru o intervenție chirurgicală experimentală, scrie Pravda Gerashchenko.

Înainte de invazia Rusiei în Ucraina, Vladislav activa în calitate de genist în cadrul organizației HALO Trust. Pe 4 martie, tânărul s-a înrolat în armată și a ajuns să servească într-un pluton de inginerie.

Vladislav își desfășura misiunile în regiunea Bahmut.

„Pe 9 august am plecat într-o misiune, unde a avut loc o explozie, în urma căreia mi-am pierdut ochii și auzul. Mi-a ars mucoasa și nu am nici miros. Mi s-a rupt și maxilarul. Medicii m-au modelat din nou la propriu. Am chiar și o placă de titan în capul meu”, a mărturisit Vlad.

Peste hotare există un program experimental care îl poate ajuta pe militar. Un cip va fi implantat în cortexul cerebral căruia îi va fi alimentat un impuls și un semnal de la cameră.

Vlad și logodnica lui Valeria speră că acest lucru îl va ajuta cel puțin să se orienteze singur în spațiu.

„Cel mai mare scop al meu este să văd victoria noastră cu proprii mei ochi”, a adăugat tânărul.

Eroul poate fi ajutat AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: