„Vrei să fii băiat un an, iar anul viitor, dacă vrei să fii fată, vei fi fată“. Ministerul Educației reacționează la declarațiile unei profesoare din Chișinău
Full Article 2 minutes read

„Vrei să fii băiat un an, iar anul viitor, dacă vrei să fii fată, vei fi fată“. Ministerul Educației reacționează la declarațiile unei profesoare din Chișinău

O profesoară de la liceul „Anton Cehov” din Chișinău ar fi transmis mai multe mesaje propagandistice în cadrul primei lecții a acestui an școlar, în care s-a discutat despre pace. Acesta a vorbit elevilor despre legalizarea căsătoriilor între persoanele de același sex odată cu integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, despre faptul că nu Rusia s-ar face vinovată de războiul din Ucraina, dar și alte subiecte controversate. Discuțiile profesoarei cu elevii au fost înregistrate și difuzate într-un video, publicat pe platforma Stop Fals.

Președinta discută astfel de probleme cu copiii. Eu le-am spus elevilor despre cât de bine va fi când vom intra în Uniunea Europeană. Iată tu, băiatule, eu cred că mulți dintre voi ați auzit, deoarece eu la televizor am văzut asta. Iată tu, băiatule, vrei să fii băiat un an, iar anul viitor, dacă vrei să fii fată, vei fi fată, dar apoi iar vei fi băiat. Asta le spune copiilor de la începutul anului școlar. Asta, desigur este imoral și afectează psihologic. De asta nu trebuie să ne bucurăm. În Ucraina deja sunt școli în care sunt pisoare și în WC-ul de la fete, și în cel de la băieți. Da, da, și acolo, și dincolo sunt. În Europa, demult există asta.”, le spune profesoara elevilor.

Ministerul Educației și Cercetării s-a autosesizat referitor la acest caz și a solicitat explicații instituției de învățământ și direcției municipale de educație. Acestea din urmă, vor iniția o anchetă pe marginea acestui caz și să comunice rezultatele investigației.

Ministerul  susține că va continua să monitorizeze acțiunile întreprinse la nivelul instituției de învățământ privind acest caz, în același timp, condamnă vehement orice comportament sau acțiune care instigă la ură și intoleranță.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: