NewsMaker

Wizz Air închide o bază de operare din România. Multe zboruri vor fi deservite de la Iași

Wizz Air a anunțat despre optimizarea rețelei de zbor în România. Compania a declarat că închide baza de operare de la Suceava. Compania aeriană va opera în continuare zboruri pe cinci rute actuale din Suceava către Londra, Luton, Roma, Milano Malpensa, Dortmund și Memmingen. Zborurile spre Larnaca, Eindhoven, Bruxelles Charleroi, Paris Beauvais și Bologna vor continua să fie deservite, dar de la baza din Iași. 

Wizz Air a anunțat pe 7 septembrie despre planurile de ajustare a rețelei și de optimizare a activității din România „pentru a crește fiabilitatea operațională pentru clienții locali”.

Mai exact, compania aeriană își ajustează rețeaua din Suceava și se va concentra pe zborurile ce vor fi operate în continuare, pentru a optimiza mai bine timpul de zbor și a minimiza perturbările și anulările pentru clienții din România. Începând cu 28 octombrie 2023, compania aeriană își va închide baza de la Suceava, urmând să opereze în continuare zboruri pe cinci rute actuale din Suceava către Londra, Luton, Roma, Milano Malpensa, Dortmund și Memmingen”, a menționat compania.

Se precizează că zborurile spre Larnaca, Eindhoven, Bruxelles Charleroi, Paris Beauvais și Bologna vor continua să fie deservite, dar de la baza din Iași, care va crește odată cu adăugarea unei a cincea aeronave în această iarnă. În plus, Wizz Air va anunța în următoarele săptămâni și noi servicii pentru rețeaua din România.

Compania a declarat că tuturor angajaților afectați de la baza din Suceava li se vor oferi oportunități de lucru în altă parte în rețeaua Wizz Air.

Reprezentanții Wizz Air au declarat că operează peste 5.000 de zboruri pe lună către 24 de țări de la șase baze din România: București, Cluj, Timișoara, Iași, Craiova și Sibiu. Primul zbor Wizz Air a decolat de la Suceava pe 3 august 2016, iar de atunci, compania a transportat peste 2 milioane de pasageri pe rutele sale low-cost spre și dinspre Suceava.

Clienții care au rezervat direct prin wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil a companiei și care sunt afectați de schimbări vor fi notificați prin e-mail și pot opta pentru reprogramarea gratuită, pentru o rambursare de 120% din tariful inițial sub formă de credit de companie sau rambursarea a 100% din banii achitați”, se arată într-o declarație a companiei.

Diarmuid Ó Conghaile, directorul general al Wizz Air Malta, a declarat că „Wizz Air nu va părăsi Suceava și va continua să opereze peste 50% din capacitatea sa anterioară de la Suceava pentru a sprijini în continuare conectivitatea, asociată cu prețuri scăzute și o experiență de înaltă calitate”.

***

Pe 27 februarie 2023, Wizz Air a anunțat că din 14 martie își suspendă activitatea în Republica Moldova. Reprezentanții companiei aviatice au invocat „motive de securitate”. De asemenea, Wizz Air informa că va oferi zboruri suplimentare din Iași, care ar putea veni în sprijinul cetățenilor moldoveni.

Premierul Dorin Recean a declarat că nu existau motive pentru ca Wizz Air să suspende toate zborurile din și spre Republica Moldova. Întrebat dacă consideră că ar putea exista o legătură dintre compania maghiară Wizz Air și relația apropiată a premierului Ungariei Victor Orbán cu președintele rus Vladimir Putin, Recean a răspuns: „Noi nu vrem să intrăm în astfel de presupuneri. Obiectivul și sarcina noastră este să comunicăm cu compania, cu absolut toți agenții economici, să înțelegem care sunt preocupările, să le dăm asigurările de care ei au nevoie”.

În iunie 2023, o delegație a Aeroportului Internațional Chișnău a avut o întrevedere cu conducerea companiei ungare Wizz Air. Potrivit reprezentanților Aeroportului, în cadrul întâlnirii s-a discutat, printre altele, despre „buna” conlucrare dintre instituție și operatorul aerian.

În septembrie, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu declara că în prezent sunt purtate discuții cu mai multe companii avia și că se încearcă readucerea în țară inclusiv a companiei avia Wizz Air.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

comisarul.ro

Guvernul dă undă verde unei companii din Constanța să investească €24 mln în Portul Internațional Liber Giurgiulești

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securitatea Statului, în fruntea căruia se află premierul Dorin Recean, a examinat solicitările de aprobare prealabilă a unor investiții strategice. Între altele a fost avizată pozitiv propunerea companiei naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, România (CNAMP), care vrea să investească 24 milioane de euro în infrastructura Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securiatea Statului a examinat și aprobat solicitarea CNAMP, care intenționează să investească peste 24 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii Portului Internațional Liber Giurgiulești, gestionat, în prezent, de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Cererea privind obținerea aprobării prealabile a investițiilor prevede achiziționarea a 100% din capitalul social al ÎCS „Danube Logistics” SRL, o companie privată deținută în proporție de 100% de către BERD – investitorul general și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești. 

Planul de investiții propus vizează dezvoltarea unui terminal cu rampe, amenajarea unui terminal pentru containere, modernizarea căii ferate, extinderea spațiilor de depozitare, digitalizarea activităților din port și implementarea de soluții pentru eficiență energetică și tranziție verde. 

Suplimentar, Consiliul a avizat pozitiv investițiile propuse de 13 companii care activează în domeniile comunicațiilor electronice, energiei, telecomunicațiilor și agriculturii. Pentru alte 12 companii, Consiliul a solicitat informații suplimentare, necesare finalizării procesului de analiză. 

Pe de alta parte, pentru 16 companii Consiliul a refuzat acordarea aprobării prealabile pentru investiții, din motive ce țin de riscuri la adresa securității economice a statului sau din cauza neconformării acestora cu solicitările de a furniza informații adiționale.

Consiliul a mai decis transmiterea unor notificări repetate către 68 de companii care nu au răspuns solicitărilor anterioare privind prezentarea informațiilor necesare. Alte 3 au primit un termen extins, în vederea completării dosarelor cu informațiile solicitate. În cazul a 5 companii, deciziile au fost amânate pentru o analiză suplimentară.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: