Zeci de cadavre ale unor persoane răpuse de coronavirus ar fi fost aruncate în Gange
Full Article 2 minutes read

Zeci de cadavre ale unor persoane răpuse de coronavirus ar fi fost aruncate în Gange

Cel puțin 30 de corpuri neînsuflețite ale unor persoane care se presupune că ar fi murit în urma infecției COVID-19 au fost găsite în fluviul Gange din statul indian Bihar, scrie The Times of India.

Potrivit publicației, cadavrele ar fi fost aruncate în fluviu acum câteva zile, în statul vecin. Localnicii presupun că unele persoane aruncă corpurile neînsuflețite ale apropiaților, pentru a evita costurile înalte ale cremațiunii. Aceștia susțin că în râu ar fi circa 150 de cadavre. Publicația The Tribune, care citează autoritățile locale, susține că au fost depistate 48 de cadavre.

De cealaltă parte, autoritățile indiene au anunțat că au început să curățe apa și că vor întreprinde măsuri de prevenire a unor astfel de situații.

India ocupă locul doi în lume la numărul de infectări cu coronavirus – 22,6 mln de cazuri de la începutul pandemiei și 246 de mii de decese. În prezent, sunt 3,7 mln de cazuri active.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că va recalifica tulpina indiană a coronavirusului, cu triplă mutație. Acest statut este dat virusurilor care sunt mai contagioase, care prezintă o rată de deces mai mare sau care sunt mai greu de tratat, scrie Forbes.

Anterior, BBC a scris că în India a fost înregistrat un focar de „ciupercă neagră” (mucormicoză) la persoanele care s-au tratat de coronavirus. Medicii presupun că maladia, care provoacă decesul în 50% dintre cazuri, poate fi provocată de mijloacele de terapie întreprinse pentru tratamentul infecției Covid.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: