Zelenski a adoptat sancțiuni față de Basta, Lolita, Kirkorov și alte 116 celebrități din Rusia
Full Article 1 minutes read

Zelenski a adoptat sancțiuni față de Basta, Lolita, Kirkorov și alte 116 celebrități din Rusia

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a semnat decretul prin care circa 120 de artiști și persoane publice din Rusia sunt vizați de sancțiuni din cauza faptului că susțin războiul declanșat în Ucraina. Printre numele incluse în listă se numără interpreții Basta, Irina Alegrova sau Filip Kirkorov.

În total, în listă sunt incluși 119 nume de interpreți, moderatori TV sau regizori. Printre cei vizați sunt: rapper-ul Basta, cântăreața Pelagheea, Klava Koka, Mihail Șufutinski, Irina Alegrova, Lolita, Liubovi Uspenskaya, Stas Pieha, Victoria Daineko, Filip Kirkorov și  Serghei Bobuneț. De asemenea, au fost incluși propagandiștii Margarita Simonean și Alexandr Dughin, moderatorii de televiziune Leonid Iakubovici, Mihail Galustean și Janna Badoeva, bloggerul Amiran Sardarov, etc. De asemenea, măsurile punitive îl privesc pe regizorul Nikita Mihalkov.

Persoanelor vizate de sancțiuni le vor fi blocate activele din Ucraina și vor fi întrerupte orice operațiuni comerciale și obligațiuni financiare.

În luna decembrie, au fost sancționați mai mulți clerici ai bisericii ucrainene. Anterior, Serviciul de Securitate al Ucrainei a interzis activitatea mai multor organizații legate de Rusia. Potrivit presei ucrainene, cel puțin 13 clerici au fost privați de cetățenia Ucrainei.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: