Zelenski a discutat cu Scholz despre convocarea de urgență a G7, după atacurile asupra Ucrainei
Full Article 2 minutes read

Zelenski a discutat cu Scholz despre convocarea de urgență a G7, după atacurile asupra Ucrainei

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a anunțat că a discutat cu cancelarul german Olaf Scholz despre necesitatea convocării, de urgență,  a ședinței liderilor G7 pentru a discuta situația din Ucraina după bombardamentul lansat de Rusia în mai multe regiuni. 

Germania deține momentan președinția în cadrul G7, grup din care fac partea SUA și alte țări occidentale. Zelenski a anunțat că va trebui să intervină în cadrul reuniunii care, cel mai probabil, va avea loc în format online. Data și ora ședinței nu a fost indicată.

Marea Britanie, SUA și UE au condamnat atacurile rusești, care au fost lansate asupra obiectivelor de infrastructură din Ucraina și au provocat decesul civililor. Șefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen a declarat că UE examinează posibilitatea adoptării unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. A venit cu o reacție și șeful diplomației UE Josep Borrell, care a promis Ucrainei ajutor militar suplimentar.

De menționat că în dimineața zilei de 10 octombrie, regiunile Ucrainei au fost atacate cu mai multe rachete. Rusia a lansat 75 de rachete în orașele ucrainene, au comunicat Forțele Armate ale Ucrainei. Din numărul total de rachete, 41 au fost doborâte.La Kiev a fost distrusă infrastructura, a spus primarul Kliciko. 10 persoane au murit, iar circa 60 – rănite. Și în regiunile Jitomir și Hmelnîțkîi a fost afectată infrastructura, potrivit autorităților locale. În regiunea Lvov au fost lovite instalațiile energetice. Autoritățile au anunțat că din cauza bombardamentelor au fost închise școlile.Și Harkov a fost atacat. În unele zone, oamenii au rămas atât fără electricitate, cât și fără apă. Orașul Nikolaev la fel a fost suspus unor atacuri cu rachete. Autoritățile din regiune declară că 10 rachete au fost lansate asupra orașului. Deocamdată nu au fost raportate victime. Explozii s-au auzit și la Odesa.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: