Zelenski, apel către rușii din peninsula Crimeea: „Întoarceți-vă în Rusia, cât podul mai funcționează”
Full Article 2 minutes read

Zelenski, apel către rușii din peninsula Crimeea: „Întoarceți-vă în Rusia, cât podul mai funcționează”

Ucraina se pregătește pentru eliberarea peninsulei Crimeea, anexate ilegal încă în 2014 de Rusia. Anunțul a fost făcut de președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, într-o adresare video. Liderul de la Kiev a îndemnat rușii din Crimeea, în acest context, să se întoarcă în Rusia, cât timp podul Kerci, care leagă peninsula de Federația Rusă, mai este „cât de cât” funcțional, scrie Ukrainskaia Pravda.

„Pregătim o listă complexă de pași pentru eliberarea Crimeei, care să vizeze domeniul securității, economic și social. Putem reintegra destul de repede Crimeea în structura statală a Ucrainei”, a declarat Vladimir Zelenski.

Liderul de la Kiev a făcut apel către ocupanții ruși să ia în considerarea revenirea în Rusia, atâta timp cât podul Kerci mai este funcțional.

„Crimeea, la fel ca toată Ucraina, va fi liberă – liberă de orice rău rusesc, de la rachete rusești până la fiecare ocupant rus. Rusia pierde acest război și nicio rachetă nu o va salva”, a mai spus Zelenski.

De menționat că ministrul Apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov, a declarat pe 25 iulie, într-un interviu acordat pentru CNN, că Forțele de Apărare ucrainene vor continua să lovească Crimeea ocupată de ruși și Podul Crimeei. Reznikov a explicat decizia prin necesitatea de a „perturba logistica inamicului”. La rândul său, președintele ucrainean Vladimir Zelenski consideră că podul din Crimeea este o țintă legitimă pentru Ucraina, în condițiile în care „ocupanții transportă arme de-a lungul acestuia”.

Precizăm că atacurile asupra Crimeei s-au intensificat după ce Ucraina a atacat pe 17 iulie cu drone Podul Kerci din Crimeea anexată, provocând o explozie de proporție, soldată cu victime. În reacție, Moscova și-a intensificat atacurile asupra regiunii Odesa, din Marea Neagră. În special, sunt vizate depozitele de cereale ucrainene, dar și infrastructura civilă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: