Zelenski l-a asigurat pe Macron că Ucraina „nu va răspunde la provocările Rusiei”
Full Article 2 minutes read

Zelenski l-a asigurat pe Macron că Ucraina „nu va răspunde la provocările Rusiei”

Preşedintele Volodimir Zelenski i-a comunicat sâmbătă seara, într-o convorbire telefonică, omologului său francez Emmanuel Macron că Ucraina nu va răspunde provocărilor ruseşti din estul Ucrainei şi că Kievul rămâne pregătit pentru a dialoga cu Moscova.

Potrivit administraţiei prezidenţiale franceze „el a comunicat voinţa de a nu riposta la provocările de pe linia de contact”.

Palatul Elysee a menţionat, de asemenea, cele mai recente eforturi de „evitare a unui conflict major în Ucraina”, inclusiv o conversaţie între preşedinţii Emmanuel Macron şi Vladimir Putin, programată să aibă loc duminică, relatează Agerpres.ro.

La rândul său, preşedintele Ucrainei a informat pe Twitter despre conversaţia telefonică „urgentă” pe care a avut-o cu preşedintele Franţei, cu care a discutat despre posibile modalităţi de detensionare imediată şi de reglementare politico-diplomatică a conflictului din estul Ucrainei.

„Am informat despre agravarea de pe linia frontului, pierderile noastre, bombardamente”, a scris Volodimir Zelenski în postarea de pe Twitter, conform Reuters.

De menționat că astăzi, preşedintele francez, Emmanuel Macron, va vorbi la telefon cu omologul său rus, Vladimir Putin, pentru a încerca „să evite ce este mai rău”.

„Datoria noastră este încă să evităm ce e mai rău (..) Credem că mai există în continuare posibilitatea de a-l descuraja pe preşedintele Putin să atace Ucraina”, a spus preşedinţia franceză.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: