Zelenski: „Noi nu vom ierta. Nici azi. Nici mâine. Niciodată”
Full Article 2 minutes read

Zelenski: „Noi nu vom ierta. Nici azi. Nici mâine. Niciodată”

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a venit cu o nouă declarație, duminică – 6 martie, către poporul rus. Zelenski a spus că ziua de duminică va deveni o zi a judecății. 

„Astăzi este duminica iertării. Ziua în care noi mereu ceream iertare unul de celălalt, de la toți oamenii. Dar astăzi, se pare, mulți nu își amintesc de această zi. Se pare că aceste cuvinte și-au pierdut sensul. Cel puțin parțial. După tot ce am trăit, noi nu vom ierta casele bombardate. Nu vom ierta racheta pe care apărarea noastră aeriană a doborât-o astăzi peste Okhmatdet (spital specializat pentru copii). Și alte cinci sute de astfel de rachete care au lovit pământul nostru”, a spus președintele ucrainean.

„Nu vom ierta execuția unor oameni neînarmați, distrugerea infrastructurii noastre. Noi nu vom ierta. Sute și sute de victime. Și Dumnezeu nu va ierta. Nici azi. Nici mâine. Niciodată. Și în loc de iertare va fi ziua judecății”, a adăugat Zelenski.

Totodată, el a vorbit despre reacțiile liderilor mondiali. „Aceasta este o crimă. Crimă conștientă. Și eu nu am auzit nici o reacție de la nici un lider mondial. Nici de la un politician occidental”, a conchis Zelenski.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: