Curtea Constituțională a suspendat legea cu privire la Stadionul Republican
Full Article 2 minutes read

Curtea Constituțională a suspendat legea cu privire la Stadionul Republican

Curtea Constituțională (CC) a suspendat legea legea prin care terenul fostului Stadion Republican a fost restituit în proprietatea statului, votată joi, 3 decembrie de fracțiunea Partidului ȘOR și cea a PSRM în două lecturi. Potrivit hotărârii CC, astăzi, 8 decembrie, Curtea a examinat unele sesizări aflate pe rol, printre care și cea cu privire la terenul fostului Stadion Republican, care a fost depusă de deputații Platformei DA, Dinu Plîngău și Maria Ciobanu.

Potrivit CC, prin Decizia nr. 141 din 8 decembrie 2020, Curtea a admis cererea domnului Dinu Plîngău și doamnei Maria Ciobanu, deputați în Parlamentul Republicii Moldova, depusă în cadrul sesizării 198a/2020 și a suspendat acțiunea Legii nr. 217 din 3 decembrie 2020 pentru abrogarea și modificarea unor acte normative.

„În esență, Legea contestată are ca efect abrogarea Legii nr. 151 din 4 octombrie 2018 cu privire la transmiterea cu titlu oneros a unui bun imobil și introducerea Stadionului Republican Chișinău în Lista complexelor sportive din subordinea autorității speciale de specialitate, conținută în Anexa Legea cu privire la cultura fizică și sport nr. 330 din 25 martie 1999,” se arată în decizia CC.

Menționăm că tot astăzi, legea cu privire la Stadionul Republican a fost publicată în Monitorul Oficial. Prin urmare, pe 8 decembrie, aceasta a intrat în vigoare.

Amintim că proiectul de lege a fost aprobat în lectură finală în cadrul ședinței parlamentului din 3 decembrie. În favoarea inițiativei au votat deputații de la Partidul Socialiștilor (PSRM) și cei din Platforma parlamentară „Pentru Moldova”, formată din fracțiunea Partidului „ȘOR” și deputații neafiliați care au părăsit Partidul Democrat, iar ulterior grupul parlamentar Pro Moldova.

Ambasada SUA în Republica Moldova a criticat inițiativa și a menționat că aceasta va afecta negativ relațiile dintre Washington și Chișinău.

Și premierul Ion Chicu a venit cu o reacție. Acesta a menționat că este o eroare să modifici o lege care vizează relațiile bilaterale între parteneri strategici.

Iar deputatul Ilan Șor a scris pe pagina sa de Facebook că votul din parlament a fost o victorie și că acesta este primul pas către construcția MoldovaLand pe locul stadionului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: