Publicată în Monitorul Oficial, dar contestată la CC. Legea cu privire la Stadionul Republican a intrat în vigoare
Full Article 2 minutes read

Publicată în Monitorul Oficial, dar contestată la CC. Legea cu privire la Stadionul Republican a intrat în vigoare

Legea cu privire la Stadionul Republican a fost publicată în Monitorul Oficial. Prin urmare, pe 8 decembrie, aceasta a intrat în vigoare.

Potrivit Moldpres, în document este specificat că Stadionul Republican din Chişinău, odată revenit în proprietatea statului, devine proprietate publică, pe care se interzice edificarea altor construcţii decât cele de menire social-culturală şi/sau sportivă.

Prezenta lege intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Amintim că proiectul de lege a fost aprobat în lectură finală în cadrul ședinței parlamentului din 3 decembrie. În favoarea inițiativei au votat deputații de la Partidul Socialiștilor (PSRM) și cei din Platforma parlamentară „Pentru Moldova”, formată din fracțiunea Partidului „ȘOR” și deputații neafiliați care au părăsit Partidul Democrat, iar ulterior grupul parlamentar Pro Moldova.

Ambasada SUA în Republica Moldova a criticat inițiativa și a menționat că aceasta va afecta negativ relațiile dintre Washington și Chișinău.

Și premierul Ion Chicu a venit cu o reacție. Acesta a menționat că este o eroare să modifici o lege care vizează relațiile bilaterale între parteneri strategici.

Iar deputatul Ilan Șor a scris pe pagina sa de Facebook că votul din parlament a fost o victorie și că acesta este primul pas către construcția MoldovaLand pe locul stadionului.

Deputații din Platforma DA au depus o sesizare la Curtea Constituțională pe marginea acestei legi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: