gazetaby.com

„0 promile”. Flashmob în Belarus, după reținerea unui medic și a unui jurnalist (FOTO)

Medici, jurnaliști și muncitori s-au solidarizat în Belarus, după reținerea unei jurnaliste și a unui medic-anesteziolog. Aceștia sunt acuzați de „încălcarea secretului medical, soldat cu consecințe grave”. Totul după lucrătorul medical a confirmat că în sângele lui Roman Bondarenko, un tânăr care a murit la scurt timp după ce a fost reținut de forțele de ordine la Minsk, nu s-a depistat alcool.

În semn de solidaritate, în Belarus a fost lansat un flashmob. Oamenii printează foi cu mesajul „0 promile”, se fotografiază cu mâinile ridicate la perete, iar apoi publică fotografiile pe rețelele de socializare.

Astfel de imagini au fost publicate de redacția TUT.BY, medicii de la Institutul de Urgență din Minsk și muncitorii de la Uzina de motoare din Minsk.

gazetaby.com
gazetaby.com
gazetaby.com
gazetaby.com

Jurnalista portalului TUT.BY Katerina Borisevici și medicul anestezist Artem Sorokin au fost reținuți pe 19 noiembrie, după ce lucrătorul medical a confirmat că în sângele bărbatului găsit mort la mijlocul lunii noiembrie nu s-a depistat alcool, scrie gazetaby.com.

Procuratura Generală de la Minsk a inițiat un dosar penal privind „dezvăluirea secretului medical, soldat cu consecințe grave”.

Mai exact, este vorba despre rezultatul expertizei medico-legale a decedatului Roman Bondarenko. Mama victimei și-a dat acordul pentru publicarea documentului. Pe de altă parte, autoritățile de la Minsk au declarat în repetate rânduri că bărbatul „era beat”.

Roman Bondarenko a murit în data de 12 noiembrie, după ce a fost bătut crunt după o acțiune de protest. Bondarenko a fost înmormântat pe 20 noiembrie, iar la ceremonie au participat peste 5 mii de oameni.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Hotnews.ro

Ruta feroviară București-Kiev revine după 5 ani de pauză. Trenul va trece prin R. Moldova

În aceste zile va fi făcută prima călătorie feroviară de probă între București și Kiev și, dacă totul va fi bine, trenul internațional va reveni după mai bine de cinci ani de pauză. Nu va mai circula însă prin Suceava și Vadu Siret, ci prin Iași – Chișinău. Cel mai probabil va face peste 30 de ore, transmite Hotnews.

Din România spre Ucraina un singur punct feroviar de frontieră a mai fost folosit când mai circula trenul direct: Vicșani – Vadu Siret, aflat la 50 km de Suceava. De la București la Kiev sunt 1 227 km pe calea ferată și un tren convențional de pasageri făcea 25-26 de ore. Din toată distanța, 500 km erau parcurși pe teritoriul românesc, iar trenul pleca dimineața din Gara de Nord și avea un vagon de dormit al căilor ferate din Ucraina.

Planul din vara lui 2025 este ca trenul să revină, iar prima cursă de probă Kiev – Bucureşti şi retur va fi făcută în această săptămână. În noaptea de 7 spre 8 august. Trenul va pleca din Kiev, iar în noaptea de 8 spre 9 august dinspre Bucureşti către Kiev, prin Chişinău. Cursa de probă va fi făcută cu două vagoane fără pasageri, a declarat secretarul de stat în ministerul Transporturilor al României, Ionel Scrioşteanu.

El a spus, la o conferință de presă din orașul Darabani (judeţul Botoşani), că legătura feroviară directă dintre Kiev şi Bucureşti va fi făcută prin Republica Moldova, prin ataşarea a patru vagoane de călători ale companiei feroviare ucrainene la Trenul „Prietenia” București-Chişinău.

Călătoria va fi lungă: de la București la Chișinău trenul face 13 ore, iar garnitura Chișinău – Kiev face minim 17 ore.

A existat mult timp legătură feroviară directă București – Kiev, realizată mai ales de trenuri care legau Moscova de diverse orașe din Bulgaria (Sofia, Varna, Burgas).

Înainte de război se mai discuta și introducerea unor trenuri de scurt parcurs între Suceava și Cernăuți, dar nu s-a concretizat nimic.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: