100 milioane de lei, alocați din fondul de intervenție a guvernului pentru susținerea agricultorilor afectați de secetă
Full Article 2 minutes read

100 milioane de lei, alocați din fondul de intervenție a guvernului pentru susținerea agricultorilor afectați de secetă

Guvernul a aprobat alocarea din fondul de intervenție a 100 milioane de lei pentru susținerea producătorilor agricoli care au fost afectați de seceta din acest an. O decizie în acest sens a fost luată la ședința executivului, astăzi, 19 august.

Astfel, în total, guvernul va aloca 300 milioane de lei agricultorilor pentru a compensa pierderile înregistrate în cazul culturilor cerealiere de prima grupă.

De asemenea, a fost aprobată și modificarea hotărârii guvernului pentru aprobarea modului de acordare a compensațiilor. Aceasta presupune simplificarea procesului de obținere a compensațiilor, „în special prin excluderea obligativității de prezentare a copiilor extrasului din registrul bunurilor imobile și necesitatea de prezentare doar a unui certificat de confirmare a terenului din partea primăriei”.

„Pentru un hectar reînsămânțat, producătorii agricoli vor fi compensați cu 1620 de lei, pentru grâul de toamnă – 1500 de lei, orz de toamnă – 1530 de lei, rapița de toamnă – 2100 de lei, legume de câmp – 2000 de lei, mazăre – 1100 de lei. Pentru suprafețele care au suferit de grindină, pomicole, fructifere, arbuști fructiferi și căpșuni se ridică la 3800 lei și vița de vie la 3000 de lei pe hectar”, a declarat ministrul Agriculturii, Ion Perju.

Totodată, acesta a informat că până la data de 18 august au fost depuse 47 de dosare din partea agricultorilor.

Precizăm că la moment, prejudiciul cauzat sectorului de producere a cerealelor, fructelor și legumelor depășește cifra de 1,2 miliarde lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: