14 obiecte explozive, depistate în ultimele zece zile. Unele dintre acestea, descoperite în timpul lucrărilor agricole
Full Article 2 minutes read

14 obiecte explozive, depistate în ultimele zece zile. Unele dintre acestea, descoperite în timpul lucrărilor agricole

În ultimele zece zile, 14 obiecte explozive au fost descoperite în mai multe localități din țară. Unele dintre acestea au fost depistate în timpul lucrărilor agricole, informează Ministerul Apărării.

Astfel, specialiștii au intervenit de trei ori în raionul Ungheni, în localitățile Negureni, Pîrlița și Agronomovca, unde au depistat o bombă de aruncător, o mină antitanc de tip german, o grenadă de mână și trei proiectile de artilerie. Obiectele explozive au fost descoperite de către localnici în timpul lucrărilor agricole.

Totodată, a fost solicitată intervenția geniștilor în raioanele Rezina și Fălești, unde a fost descoperit la sol un proiectil antitanc, o bombă de aruncător și un proiectil perforant. Munițiile datează din perioada celui de-al II-lea Război Mondial.

În acelaşi timp, geniștii au acționat și în raionul Hîncești, satul Ciuciuleni, unde au neutralizat o bombă de aviație. Aceeași echipă a fost solicitată în localitatea Puhoi, raionul Ialoveni și localitatea Revaca din municipiul Chișinău, unde a lichidat un proiectil de artilerie și două proiectile antitanc.

În acest context, specialiștii recomandă cetățenilor să sune la serviciul 112 în cazul în care depistează muniții. Acestea nu trebuie atinse, lovite sau mișcate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: