15 cetățeni ucraineni, depistați cu teste COVID-19 false. Precizările Poliției de Frontieră
Full Article 1 minutes read

15 cetățeni ucraineni, depistați cu teste COVID-19 false. Precizările Poliției de Frontieră

15 teste COVID-19 false au fost depistate de vameși asupra unor cetățeni ucraineni. Incidentul a avut loc în punctul de trecere a frontierei Criva – Mamaliga, pe direcția de intrare în țară. 

Potrivit Poliției de Frontieră, la linia de control s-a apropiat un mijloc de transport de model „Mercedes Sprinter”. Pe lângă conducătorul auto, în microbuz se aflau 15 cetățeni ucraineni. După identificarea persoanelor, angajatul instituției de frontieră a solicitat celor care nu-și doresc să fie plasați în autoizolare să prezinte un document ce le-ar permite exonerarea de la acest fapt.

Astfel, fiecare pasager a prezentat câte un test PCR cu rezultat negativ. În urma examinării cu tehnica din dotare s-a constatat că toate testele au semne de falsificare. Contactați, reprezentanții centrului medical din Ucraina au infirmat că ar fi emis astfel de teste. Mai mult, au menționat că blancul nu coincide cu cel original.

Cetățenilor ucraineni li s-a autorizat intrarea în Republica Moldova, însă au semnat declarația pe propria răspundere privind respectarea regimul de autoizolare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: