digi24.ro

15 decese și 1371 cazuri noi de COVID-19, înregistrate în decurs de o zi

Ministerul Sănătății anunță că în ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost confirmate 1.371 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 iar alte 15 persoane au fost răpuse de virus. Astfel, bilanțul deceselor în țara noastră a ajuns la 6.632.

Ultimele date prezentate de autorități, arată că din numărul total de cazuri, 21 cazuri sunt asociate cu contact în afara țării: 5-România, 5-Germania, 4-Italia, 2-Bulgaria, 2-Ucraina, 1-Franța, 1-Marea Britanie, 1-Rusia. În total au fost efectuate 9221 de teste,  dintre care 5.969 teste Rapid -Antigen. De la începutul pandemiei, 285.321 de moldoveni s-au infectat cu noul coronavirus.

Din numărul total de cazuri, 28 sunt în rândul lucrătorilor medicali: (9-medici, 11-asistenți medicali, 8-personal auxiliar).

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 1731 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 130 în stare extrem de gravă și 10 pacienți sunt supuși ventilării mecanice.

Alte 914 persoane au fost vindecate. În total, 269.685 persoane au fost tratate de COVID-19. În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 6.244 persoane, iar 16.430 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Totodată, Ministerul Sănătății anunță despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19.

Deces 6.618: Bărbat de 71 de ani din mun. Chișinău, internat în IMSP SCM „Sfânta Treime”. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, fibrilație.

Deces 6.619: Femeie de 70 de ani din mun. Chișinău, internată în IMSP SCM „Sfânta Treime”. Comorbidități: cardiopatie, diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Deces 6.620: Bărbat de 86 de ani din mun. Chișinău, internat în IMSP SCM „Sfânta Treime”. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 6.621: Bărbat de 79 de ani din mun. Chișinău, internat în IMSP SCM „Sfânta Treime”. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 6.622: Bărbat de 65 de ani din mun. Chișinău, internat în IMSP SCR „Timofei Moșneaga”. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate.

Deces 6.623: Bărbat de 63 de ani din mun. Chișinău, internat în IMSP SCR „Timofei Moșneaga”. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială.

Deces 6.624: Bărbat de 71 de ani din mun. Chișinău, internat în IMSP SCM „Sfânta Treime”. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 6.625: Femeie de 71 de ani din mun. Chișinău, internată în IMSP SCM „Sfânta Treime”. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardioapatie, hipertensiune arterială.

Deces: 6.626: Bărbat de 82 de ani din r. Orhei, internat în IMSP SCR „Timofei Moșneaga”. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 6.627: Femeie de 57 de ani din mun. Chișinău, internată în IMSP SCR „Timofei Moșneaga”. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, pancreatită.

Deces 6.628: Bărbat de 72 de ani din r. Sângerei, internat în SC.Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 6.620: Bărbat de 79 de ani din r. Ialoveni, internat în IMSP Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, diabet zaharat, fibrilație.

Deces 6.630: Femeie de 63 de ani din r. Anenii Noi, internată în SR. Anenii Noi. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, obezitate.

Deces 6.631: Femeie de 61 de ani din mun. Chișinău, internată în IMSP SCR „Timofei Moșneaga”. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, diabet zaharat, pancreatită.

Deces 6.632: Femeie de 79 de ani din r. Căușeni, internată în SR. Căușeni. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

NewsMaker

În regiunea transnistreană vor fi majorate tarifele la serviciile comunale

Începând cu 1 ianuarie 2026, în regiunea transnistreană vor crește tarifele la gaz, electricitate, apă și încălzire. Despre aceasta a anunțat pe 28 iulie organul executiv local într-un comunicat de presă.

Astfel, tariful la gaz pentru consumatorii casnici va crește cu 3% — până la 1,75 ruble per metru cub. Electricitatea se va scumpi cu 5% și va costa 1,5 ruble per kWh. Apa va fi mai scumpă cu 8%, ajungând la 10,54 ruble per metru cub.

Tariful pentru încălzirea centralizată se va majora cu 5% — până la 769,83 ruble per gigacalorie. În schimb, încălzirea de la centralele autonome va fi puțin mai ieftină — până la 578,9 ruble (anul acesta fiind 586,21 ruble).

Amintim că, pe 18 iunie anul acesta, liderul de facto de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat că regiunea transnistreană se confruntă cu riscul unui „colaps financiar și social”. Prăbușirea economică bruscă a provocat o criză energetică, cu care regiunea s-a confruntat la începutul anului 2025. Rusia a întrerupt livrările de gaz către stânga Nistrului. Din această cauză, localnicii de pe malul stâng al Nistrului au trăit mai bine de o lună fără gaz, căldură, apă caldă și cu pene de curent programate.

În februarie, Chișinăul și Tiraspolul au ajuns la un acord privind modul de livrare a gazului în regiunea transnistreană. Această schemă, potrivit autorităților de la Tiraspol, este finanțată printr-un credit din partea Rusiei. Gazul este livrat de compania maghiară MET prin intermediul Moldovagaz, iar plata este făcută de o companie din Dubai (numele ei nu este cunoscut). Atunci, Chișinăul a anunțat că vor fi livrate până la 3 milioane de metri cubi zilnic, pentru a fi acoperit strictul necesar al regiunii, dar nu și pentru a reporni producția industrială. Cu toate acestea, autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol au decis să încheie mai devreme sezonul de încălzire, iar ulterior s-a aflat că marile întreprinderi industriale — care alimentează în mare parte bugetul regiunii — și-au reluat activitatea.

În iunie a apărut informația că regiunea se confruntă din nou cu probleme în ceea ce privește livrarea gazului. Volumul producției industriale a scăzut aproape la jumătate în această perioadă. Scăderea în sectorul energetic a constituit 51,5%, iar în metalurgia feroasă — 68%. Doar industria alimentară, care deservește piața internă a regiunii, a fost afectată într-o măsură mai mică. Exporturile regiunii transnistrene s-au redus cu 31,5%, iar asta fără a lua în calcul exportul de energie electrică de la Centrala de la Cuciurgan către malul drept al Nistrului.

Criza, însă, nu s-a încheiat aici. La începutul lunii iunie, stațiile PECO au încetat să mai vândă gaz. De asemenea, organul executiv local a anunțat că salariile vor fi plătite în tranșe, dar nu mai rar de o dată pe lună. Totodată, legislativul nerecunoscut de la Tiraspol a decis redirecționarea încasărilor curente din bugetele locale către cel al regiunii.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: