22 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova
Full Article 3 minutes read

22 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova

Încă 22 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în Republica Moldova. Astfel, bilanțul celor infectați a ajuns la 199 de persoane. Anunțul a fost făcut de către ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, astăzi, 27 martie. 

Dumbrăveanu a spus că astăzi au fost procesate 128 de probe, dintre care 22 de cazuri sunt pozitive. Vorbim despre 4 cazuri de import (România, Rusia, Marea Britanie, Franța) și 18 cazuri de răspândire locală (Chișinău, Soroca, Ștefan Vodă, Bălți, Ialoveni și regiunea din stânga Nistrului).

Mai mult, ministra Sănătății a declarat că 8 medici de la Spitalul Clinic Republican sunt infectați cu COVID-19. „Vin cu o precizare. Spitalul „Toma Ciorbă” sau Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii, inclusiv Clinica nr.1 și nr.2 a Ministerului Sănătății, la momentul actual nu are înregistrate nici un caz de infecție cu COVID-19 printre angajații sistemului de sănătate”, a spus Dumbrăveanu.

Totodată, aceasta a informat că în cazul a 18 persoane testul este negativ la prezența virusului COVID-19, însă urmează a fi realizat un test suplimentar. „Dacă testul va fi negativ, persoanele date urmează a fi externate”, a precizat Dumbrăveanu. În cazul a 9 persoane, cel de-al doilea test este unul negativ și „persoanele pot fi externate și pe parcursul zilei de astăzi și de mâine”.

Menționăm că dintre cele 199 de cazuri confirmate, 11 persoane s-au însănătoșit, iar 2 persoane au decedat.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: