75 de teste COVID-19 cu semne de falsificare, depistate de vameși. Ce pedeapsă riscă persoanele documentate
Full Article 1 minutes read

75 de teste COVID-19 cu semne de falsificare, depistate de vameși. Ce pedeapsă riscă persoanele documentate

75 de teste COVID-19 cu diverse semne de falsificare au fost depistate de vameși la punctul de trecere a frontierei Criva. Incidentele au fost consemnate pe sensul de ieșire din țară. Persoanele documentate sunt toți cetățeni ai Republicii Moldova, informează Poliția de Frontieră. 

În timpul controlului, într-un autocar au fost depistate 38 de teste COVID-19 cu indici necaracteristici, iar în altul 37 de teste. Persoanele s-au eschivat de a oferi detalii privind cele depistate. Doar un cetățean care se afla sub influența alcoolului a declarat că a primit documentul prin poștă după ce a transmis 200 de lei unui necunoscut.

Contactați de către Poliția de Frontieră, reprezentanții companiei care ar fi emis aceste teste au infirmat prelevarea probelor de la cetățenii moldoveni, cât și eliberarea testelor respective.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și încadrarea juridică a faptelor. Persoanele documentate riscă o pedeapsă penală, conform art. 361(1) Cod Penal al Republicii Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: