93 de persoane aflate în situație de dificultate vor beneficia de suport financiar. Criteriile de eligibilitate
Full Article 2 minutes read

93 de persoane aflate în situație de dificultate vor beneficia de suport financiar. Criteriile de eligibilitate

93 de persoane din Chișinău, aflate în situație de dificultate, vor beneficia de suport financiar, în valoare totală de 474,4 mii lei. O decizie în acst sens a fost luată de Comisia municipală de profil, se arată într-un comunicat publicat pe 1 iunie.

Banii oferiți de autoritățile administrației publice locale sunt prevăzuți pentru prevenirea/diminuarea sau depășirea situației de dificultate, precum și prevenirea excluziunii sociale.

Ajutorul financiar se acordă beneficiarului pentru satisfacerea necesităților (alimentație, îmbrăcăminte, obiecte de primă necesitate) sau pentru reparația locuinței și/sau reparația/construcția sobei, adaptarea locuinței la necesitățile persoanei, procurarea combustibilului pentru prepararea hranei și pentru încălzire în sezonul rece, procurarea mobilierului adaptat la necesități, precum și alte necesități stabilite în planul individualizat de asistență.

Familia/persoana este considerată eligibilă pentru Serviciul social de suport monetar adresat familiilor/persoanelor defavorizate, care întrunesc cumulativ următoarele condiții:

–         este în situație de dificultate confirmată în baza rezultatelor evaluării necesităților de către echipa multidisciplinară;

–         membrii familiei / persoanei defavorizate sunt cetățeni ai Republicii Moldova sau, după caz, străini specificați în art. 2 alin. (1) din Legea nr. 274 din 27 decembrie 2011 privind integrarea străinilor în Republica Moldova, cu domiciliul legal în municipiul Chișinău,

–         familia/persoana nu beneficiază/nu a beneficiat pe parcursul unui an în curs de ajutor bănesc în cadrul Serviciului social, sprijin pentru familiile cu copii și nu se află la întreținerea deplină a statului.

Cuantumul suportului monetar nu va depăși suma de 6 000 de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: