957 de persoane au prezentat reacții adverse după ce s-au vaccinat împotriva COVID-19. Precizările autorităților din sănătate
Full Article 1 minutes read

957 de persoane au prezentat reacții adverse după ce s-au vaccinat împotriva COVID-19. Precizările autorităților din sănătate

957 de persoane au prezentat reacții adverse după ce s-au vaccinat împotriva COVID-19. Datele au fost prezentate în cadrul unei conferințe organizate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, astăzi, 6 aprilie. 

„De când a început campania de vaccinare au fost înregistrate 957 de evenimente adverse post-imunizare. Aceste evenimente au fost ușoare, cu temperatura corpului de până 38 grade, slăbiciuni, dureri musculare și articulare. Alte cazuri sunt mai moderate, doar că au simptome mai pronunțate. Simptomele au apărut în primele 24 de ore după vaccinare și au durat 1-2 zile”, a declarat Laura Țurcan, medic epidemiolog din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Până în prezent, 50 410 persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19, ceea ce reprezintă 1,5% din populația generală.

Amintim că procesul de vaccinare a lucrătorilor medicali a început pe 2 martie. Pe 31 martie, Ministerul Sănătății a anunțat despre extinderea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani și pentru cei cu comorbidități.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: