A ajutat peste 9 mii de refugiați din Ucraina. Centrul provizoriu de la Palanca și-a încheiat activitatea
Full Article 2 minutes read

A ajutat peste 9 mii de refugiați din Ucraina. Centrul provizoriu de la Palanca și-a încheiat activitatea

Centrul provizoriu de la Palanca, care a activat începând cu 24 februarie 2022 – când Rusia a invadat Ucraina, și-a încheiat activitatea. Anunțul a fost făcut de autoritățile moldovenești, pe 6 ianuarie 2024. Prin tabăra provizorie au trecut 9 258 refugiați din Ucraina, 6 229 din ei fiind cazați. Aici, oamenii au beneficiat de cazare, mâncare, asistență medicală și au fost asistați în procesul de acomodare în Republica Moldova. 

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au anunțat că Centrul provizoriu de gestionare a situației de criză din Palanca și-a încheiat activitatea.

Începând cu ziua de 4 ianuarie 2024, Centrul provizoriu de gestionare a situației de criză din localitatea Palanca și-a încetat activitatea. Decizia a fost luată după expirarea stării de urgență în Republica Moldova. Tabăra provizorie destinată afluxului de cetățeni străini a fost sistată, iar angajații IGSU sunt în proces de retragere a întregii infrastructuri, bazei operaționale, modulilor igienice, corturilor, dar și a echipamentelor tehnice și electrice care pe parcursul a doi ani au fost complet funcționale pentru cazarea de refugiați”, au comunicat reprezentanții Inspectoratului.

Centrul provizoriu a fost amenajat și și-a inițiat activitatea pe 24 februarie 2022, iar pe parcursul funcționării acestuia prin el au trecut 9 258 persoane refugiate din Ucraina, fiind cazați 6 229 de oameni.

Centrul permanent a avut capacitatea de a asigura 500 persoane absolut autonom și funcțional. Din primele zile de la declanșarea războiului în Ucraina, refugiații au obținut ajutor. Aici oamenii au beneficiat de cazare, mâncare, asistență medicală și au fost asistați în procesul de acomodare în Republica Moldova”, au adăugat responsabilii de la IGSU.

***

Potrivit organizațiilor internaționale, în Moldova sunt aproximativ 100 de mii de persoane strămutate din Ucraina care și-au părăsit casele din cauza războiului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: