A cerut mită de la o frizeriță, pentru a o scăpa de amendă. Un polițist riscă până la 10 ani de închisoare
Full Article 2 minutes read

A cerut mită de la o frizeriță, pentru a o scăpa de amendă. Un polițist riscă până la 10 ani de închisoare

Un subofițer al Inspectoratului de poliție din Bălți a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție în urma primirii sumei de 7 000 de lei de la angajata unui salon de infrumușețare.

Potrivit materialelor cauzei, inspectorul, fiind persoana publică, ar fi cerut și primit 7000 lei pentru a nu-i aplica amenda administratorului salonului și frizeriței pentru necompletarea registrului de evidență a masurilor anti-epidemice, dar și pentru că o clientă nu ar fi purtat masca de protecție în timp ce era deservită.

Astfel, pentru a le scuti de o amendă de 75 000 de lei, care se aplică în asemenea cazuri persoanelor juridice si 22 500 de lei persoanelor fizice, polițistul ar fi cerut 7 000 de lei.

În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art. 324 – corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 300 000 la 400 000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani. Suspectul a fost reţinut pentru 72 de ore.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: