A crescut nivelul de poluare a aerului în urma incendiului de la Giurgiulești. Precizările Agenției de Mediu
Full Article 2 minutes read

A crescut nivelul de poluare a aerului în urma incendiului de la Giurgiulești. Precizările Agenției de Mediu

În regiunea Portului Liber Giurgiulești, acolo unde s-a produs un incendiu, a fost atestat un nivel crescut de poluare. Datele au fost confirmate de Agenția de Mediu.

Potrivit Agenției de Mediu, au fost prelevate probe de aer, la diferite distanțe de focarul incendiului. În urma investigațiilor de laborator, au fost identificate depășiri nesemnificative ale normei sanitare pentru dioxidul de azot, de 1,2 ori. Un nivel sporit al poluării aerului s-a atestat pentru conținutul de fenol, care a depășit norma sanitară de la 2,2 pâna la 3,8 ori.

Pe 17 ianuarie 2023, reprezentanții Laboratorului de Referință de Mediu au efectuat o ieșire repetată la fața locului pentru preluarea probelor și analiza lor în condiții de laborator. Agenția de Mediu anunță că va veni cu o informație actualizată la acest subiect.

Amintim că în dimineața zilei de 16 ianuarie 2023 angajații IGSU din sudul țării au intervenit pentru a lichida un incendiu produs în urma prăbușirii unui rezervor de păstrare a granulelor de șrot de floarea soarelui.

În ultimele 24 de ore de către echipele de salvatori și pompieri din sudul țării au fost efectuate lucrări de stingere a incendiului, precum și de evacuare a unor părți componente din rezervorul prăbușit pentru a avea acces către incendiu.

Concomitent au fost efectuate lucrări de răcire a unui alt rezervor din apropiere, numărul 2, cu scopul de a preveni o eventuală situație de risc.

În continuare la fața locului activează un post de salvatori și pompieri pentru asigurarea securității antiincendiare, dar și desfășurarea lucrărilor de stingere.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: