„A fost alături de mine fără salariu”. Maia Sandu explică numirea unui nou adjunct la SPPS și demiterea șefului instituției
Full Article 2 minutes read

„A fost alături de mine fără salariu”. Maia Sandu explică numirea unui nou adjunct la SPPS și demiterea șefului instituției

Șeful Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS), Iaroslav Martin, a fost revocat din funcție de către președinta țării. Informația a fost confirmată de către Maia Sandu în ediția din 30 decembrie a emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Președinta Maia Sandu a precizat că ar exista mai multe neclarități în ceea ce privește activitatea lui Iaroslav Martin și că în prezent este o anchetă în curs de desfășurare.

„[L-am revocat] din cauza mai multor probleme. Ancheta continuă. La momentul potrivit o să dau mai multe detalii. O să revin atunci când o să am toată informația”, a precizat Sandu.

De asemenea, în calitate de șef-adjunct al SPPS a fost numit Vasile Popa, care a lucrat la guvern în timpul mandatului de premier al Maiei Sandu. Ulterior, acesta i-a asigurat protecția în timpul campaniei electorale.

„A lucrat la guvern atunci când eu am fost prim-ministru. Are o experiență îndelungată în serviciu. E adevărat că la un moment dat a plecat, apoi a revenit în sistem, dar este profesionist, este calificat. A fost alături de mine în calitate de voluntar atunci când am fost în campania electorală, s-a apropiat și a spus că există anumite riscuri, dar a făcut voluntariat, fără salariu”, a precizat Maia Sandu.

SPPS este un organ de stat cu atribuţii speciale în domeniul securităţii statului, specializat în asigurarea protecţiei demnitarilor Republicii Moldova. În iunie 2019, instituția a trecut din subordinea parlamentului în cea a președintelui țării.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: