A încercat să rănească cu cuțitul un carabinier din capitală. Pedeapsa pe care a primit-o un moldovean
Full Article 2 minutes read

A încercat să rănească cu cuțitul un carabinier din capitală. Pedeapsa pe care a primit-o un moldovean

Un bărbat, în vârstă de 36 de ani, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru aplicarea violenței asupra unei persoane cu funcție de răspundere și escrocherie. Sentința a fost pronunțată, pe 21 februarie, de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Potrivit învinuirii înaintate de procurori, inculpatul, pe 1 octombrie 2021, aflându-se în apropierea unei stații a transportului public din capitală, fiind în stare de ebrietate, a manifestat un comportament agresiv, ignorând cerințele de respectare a ordinii publice și a măsurilor de protecție anti COVID-19 a angajaților Inspectoratului General de Carabinieri al MAI. În continuare, inculpatul a încercat să aplice unui angajat al MAI, o lovitură cu cuțitul în regiunea cutiei toracice, însă nu areușit fiind imobilizat de către colegul de serviciu al părții vătămate.

Același inculpat, pe 26 martie 2022, aflându-se pe teritoriul Gării Auto din centrul capitalei, prin inducerea în eroare, sub pretextul necesității de a efectua un apel telefonic, a dobândit de la un bărbat telefonul mobil. Ulterior, fără a-l restitui, a plecat într-o direcție necunoscută, cauzându-i părții vătămate o daună materială în valoare de 3 500 lei.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția pentru faptele de care a fost acuzat.

Astfel, acesta a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare, cu executarea pedepsei într-un penitenciar de tip semiînchis.

Instanța de judecată a menținut în privința inculpatului, măsura preventivă arestul preventiv până la intrarea sentinței în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi constestată la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: