A murit prima balerină la Teatrul Național de Operă şi Balet „Maria Bieșu”
Full Article 2 minutes read

A murit prima balerină la Teatrul Național de Operă şi Balet „Maria Bieșu”

A murit Tamara Podaruev, prima balerină la Teatrul Național de Operă şi Balet „Maria Bieșu” din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de ministrul Culturii Sergiu Prodan. Podaruev a decedat pe 3 ianuarie la vârsta de 82 de ani. 

Potrivit ministrului Culturii, Tamara Podaruev a interpretat rolurile principale în cele mai cunoscute spectacole de balet.

Am aflat cu tristețe despre trecerea la cele veșnice a balerinei Tamara Podaruev, un nume de referință în lumea baletului, cu o contribuție semnificativă la dezvoltarea și promovarea acestei arte. A fost solistă, prim-balerină la Teatrul Național de Opera și Balet Maria Bieșu din Republica Moldova. A interpretat rolurile principale în cele mai cunoscute și apreciate, de către public, spectacole de balet: „Lacul Lebedelor,” „Frumoasa din pădurea adormită”, „Romeo și Julieta” ș.a., unde s-a impus printr-o abordare artistică și coregrafică excepțională”, a scris Prodan pe rețelele de socializare.

Oficialul a adăugat că „aplauzele și recunoștința publicului i-au adus titlul de Maestru în Artă și „Gloria Muncii”, pentru contribuția sa remarcabilă la dezvoltarea și promovarea patrimoniului cultural și artistic”.

Tamara Podaruev este cunoscută și ca unul dintre cei mai râvniți pedagogi de balet în cadrul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, unde ani la rând a transmis din măiestria și tradițiile baletului clasic, educând și inspirând generații întregi de artiști de balet. Sincere condoleanțe familiei, rudelor, prietenilor și discipolilor, tuturor celor în memoria și rugăciunile cărora va trăi de-acum încolo renumita balerină”, a menționat oficialul.

Tamara Podaruev s-a născut pe 8 august 1941.

Reprezentanții Teatrului Național de Operă şi Balet „Maria Bieșu” susțin că Tamara Podaruev s-a născut în orașul Permi din Rusia. A absolvit Colegiul Coregrafic de Stat din orașul natal.

Începând din 1974 a continuat să își împărtășească pasiunea pentru balet în calitate de solistă la Teatrul Național de Operă și Balet din Republica Moldova”, au precizat reprezentanții Teatrului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: