„A recunoscut că are COVID, însă a ascuns această informație timp de 5 zile”. Mișcarea politică „Unirea” solicită demisia ministrei Sănătății
Full Article 2 minutes read

„A recunoscut că are COVID, însă a ascuns această informație timp de 5 zile”. Mișcarea politică „Unirea” solicită demisia ministrei Sănătății

Mișcarea politică „Unirea” (MPU) solicită demisia ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Despre acest lucru a anunțat Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

„Viorica Dumbrăveanu a recunoscut că are COVID, însă a ascuns această informație timp de 5 zile. Mai mult ca atât, a participat la ședința guvernului, desfășurată online, la data de 26 august, precum și la două ședințe ale Comisiei Naționale de Sănătate Publică, pe 26 și 28 august”, se anunță într-un comunicat al MPU.

„Având în vedere managementul defectuos al pandemiei, nerespectarea restricțiilor impuse, de însăși reprezentanții conducerii, în frunte cu Dodon și Chicu, ascunderea informației privind infectarea ministrei Dumbrăveanu cu COVID, care ar fi trebuit să anunțe public despre aceasta și să numească imediat, începând cu 25 august un ministru interimar, reprezintă acțiuni iresponsabile și incompatibile cu statutul persoanelor în cauză”, se mai anunță în același comunicat.

Mișcarea politică „Unirea” a declarat că îi dorește „însănătoșire grabnică Vioricăi Dumbrăveanu, dar în același timp solicită demisia sa imediată din funcția de ministru, precum și demisiile iminente ale lui Ion Chicu și Igor Dodon”.

Menționăm că ieri, 29 august, ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a confirmat că a fost testată pozitiv cu COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: