„Și eu mă lupt cu boala”. Ministrul Sănătății a confirmat că a fost testată pozitiv cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

„Și eu mă lupt cu boala”. Ministrul Sănătății a confirmat că a fost testată pozitiv cu COVID-19

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Viorica Dumbrăveanu a confirmat că a fost testată pozitiv cu COVID-19. Informația a fost publicată pe pagina sa de Facebook, pe 29 august, la scurt timp după ce președintele Partidului Liberal Dorin Chirtoacă a făcut acest anunț.

Viorica Dumbrăveanu nu a precizat dacă este internată în spital sau urmează un tratament la domiciliu.

„În aceste momente și eu mă lupt cu boala. Nu în calitatea mea de ministru, dar ca pacient testat pozitiv la COVID-19. E greu, atât moral, cât și fizic, dar urmez tratamentul prescris de medici și sper că voi trece cu bine de COVID-19. Aveți grijă de sănătatea Dumneavoastră, este cel mai de preț lucru pentru care merită să luptăm în această viață. Mulțumesc colegilor din sistemul medical, care muncesc zi și noapte, cu dedicație și curaj”, a scris Dumbrăveanu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Sănătății a publicat și o fotografie a rezultatului analizelor sale. Din imagine se vede că testul a fost confirmat pozitiv pe 25 august.

De șapte luni, Republica Moldova se confruntă cu o criză fără precedent. Sistemul medical, împreună cu alte autorități…

Posted by Viorica Dumbrăveanu on Saturday, 29 August 2020

Anterior, președintele PL Dorin Chirtoacă a declarat în fața presei că Viorica Dumbrăveanu a făcut testul sub un nume fals și ar fi fost internată pentru câteva ore la Spitalul Republican. „Zilele trecute, probabil, a aflat, dar sub un alt nume. S-a internat acolo câteva ore, apoi a plecat. Autoritățile au intrat în panică și au ascuns acest lucru”, a spus acesta.

NM a solicitat un comentariu de la purtătoarea de cuvînt a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Cristina Stratulat, pe marginea afirmațiilor lui Dorin Chirtoacă, însă nu am primit un răspuns.

Viorica Dumbrăveanu are 44 de ani. Aceasta a preluat funcția de ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în noiembrie 2019.

Anterior, s-au infectat cu COVID-19 ministrul de Interne Pavel Voicu, șeful Poliției de Frintieră Corneliu Groza, vicepremierul pentru Reintegrare Cristina Lesnic și Nicolae Rădița, consilierul premierului Ion Chicu.

În total, din martie până în prezent, circa 36 000 de persoane din Republica Moldova au fost testate pozitiv cu COVID-19, iar aproape 1000 au murit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: