Accesul în regiunea transnistreană, mai dificil. Krasnoselski a dispus reducerea numărului de intrări, din cauza pandemiei
Full Article 2 minutes read

Accesul în regiunea transnistreană, mai dificil. Krasnoselski a dispus reducerea numărului de intrări, din cauza pandemiei

Săptămâna trecută, numărul de infectări cu COVID-19 din Trasnistria a crescut de 2,4 ori față de săptămâna precedentă. În context, Vadim Krasnoselski a atras atenția privind necesitatea minimizării numărului de intrări pe teritoriul regiunii, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul administrației de la Tiraspol.

Astfel, potrivit liderului de la Tiraspol, este nevoie de minimizat numărul de intrări nejustificate în regiune: „intrarea trebuie să fie permisă numai în cazul unei necesități stringente și cu respectarea de către cetățeni a tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii infecției”.

De asemenea, Vadim Krasnoselski a dispus ca în orașul Râbnița să fie deschis un laborator unde să fie testate persoanele suspecte de infectare cu COVID-19. În același timp, vor fi redeschise secțiile din spitalele din Tighina și Tiraspol pentru pacienții care au contractat noul coronavirus. Persoanele care vor fi în stare gravă vor fi internate în spitalul din Slobozia.

Pe de altă parte, liderul de la Tiraspol a dispus ca în sanatoriul „Nistru” din Camenca să fie permis accesul străinilor care vor prezenta un test negativ la COVID-19. În prezent, sanatoriul este ocupat în proporție de 10% și numai de localnici.

De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, în regiunea transnistreană au fost înregistrate 1876 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19. 1513 pacienți s-au însănătoșit, iar 59 au murit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: