„Această încercare a fost mai mare decât detenția”. Vladimir Filat a mărturisit că a avut cancer
Full Article 2 minutes read

„Această încercare a fost mai mare decât detenția”. Vladimir Filat a mărturisit că a avut cancer

Președintele Partidului Liberal Democrat Vladimir Filat a explicat de ce la ieșirea din Penitenciarul nr. 13 a declarat că nu intenționează să se implice în politică, iar ulterior și-a schimbat decizia. Potrivit acestuia, la momentul respectiv, medicii l-au anunțat că suferă de o formă de cancer. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 10 septembrie a emisiunii „Politica” de la TV8.

„Vreau să se înțeleagă: am făcut anumite declarații la ieșirea din penitenciar, fiind într-o anumită stare de sănătate. Nu știu dacă e nevoie să dau detalii, dar diagnosticul care mi-a fost pus a fost unul…este cancer. Cred că această încercare a fost mai mare decât detenția. Acum am permisiunea medicilor să am o viață plină și activă. Asta s-a întâmplat după un tratament mai complicat, pe la sfîrșitul lunii iunie”, a precizat Vladimir Filat.

Fostul prim-ministru al țării a negat informația, potrivit căreia ar avea o înțelegere secretă cu președintele Igor Dodon.

„Am auzit multe. Recent am auzit că în spatele meu și al PLDM ar sta Platon. Multe povești veți mai auzi”, a mai spus Filat.

Amintim că Filat a fost condamnat în 2016, de către magistraţii Judecătoriei Buiucani, la 9 ani de închisoare. Ulterior, decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. Fostul premier a fost învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă.

Ulterior, pedeapsa lui Vlad Filat a fost redusă cu 685 de zile, din cauza condițiilor de detenție, în baza unei hotărâri a Curții Europene pentru Drepturile Omului. Pe 3 decembrie, Vladimir Filat a fost eliberat din închisoare.

Pe 4 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă, Vladimir Filat spunea că nu are de gând să se implice, din nou, în politică: „Planurile mele de viitor ţin de viaţa mea privată şi nu au legătură cu activităţile politice, ceea ce nu înseamnă că nu voi avea o comunicare cu oamenii care se ocupă de politică”, spunea atunci Filat.

Pe 16 august, Vladimir Filat a fost ales, din nou, președinte al PLDM.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: