„Aceasta nu este o percheziție”. Procuratura Anticorupție a efectuat cercetări la Judecătoria Ciocana
Full Article 1 minutes read

„Aceasta nu este o percheziție”. Procuratura Anticorupție a efectuat cercetări la Judecătoria Ciocana

Procuratura Anticorupție a efectuat cercetări la sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău, astăzi, 25 august. Informația a fost confirmată pentru NM de către Maria Vieru, reprezentantul Procuraturii Generale.

Potrivit sursei citate, acțiunile au avut loc în cadrul unui proces penal. Despre care proces penal este vorba, la Procuratura Generală nu ni s-a comunicat. De asemenea, Maria Vieru a precizat că „aceasta nu este o percheziție”.

Totodată, vicepreședintele Judecătoriei Chișinău, Ghenadie Pavliuc, a declarat că au fost ridicate înregistrări video de pe coridoarele instituției.

Amintim că pe 20 august, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că „unii reprezentanți ai sistemului judecătoresc nu se isprăvesc cu principiul independenței, conferit prin lege, și continuă să deservească interesele corporației lui Plahotniuc”.

„În nici un caz nu atentez la independența judecătorilor. Dar în situația creată, îmi rezerv dreptul să intervin cu inițiativa unor schimbări cardinale în sistemul judecătoresc. Nu vreau ca acest lucru să fie perceput ca un șantaj, dar într-o societate democratică, justiția trebuie să slujească legii și societății, și nu – curatorilor din umbra grupurilor de interese”, a mai spus Stoianoglo.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: