Participanții la acțiunea „Regimentul Nemuritor”, organizată de PSRM, au ajuns la Complexul „Eternitate” (LIVE)
Full Article 1 minutes read

Participanții la acțiunea „Regimentul Nemuritor”, organizată de PSRM, au ajuns la Complexul „Eternitate” (LIVE)

Partidul Socialiștilor (PSRM) a organizat o acțiune denumită „Regimentul Nemuritor”, cu ocazia zilei de 9 mai. Participanții la manifestație au pornit din Piața Marii Adunări Naționale și au ajuns la complexul memorial „Eternitate”. În fruntea marșului sunt liderul PSRM Igor Dodon, ambasadorul Rusiei în Moldova Oleg Vasnețov și speakerul parlamentului Zinaida Grecianîi. 

Socialiștii au organizat un eveniment denumit „marș al Victoriei”. Manifestanții au pornit din Piața Marii Adunări Naționale din Capitală spre Complexul Memorial „Eternitate”.

La eveniment participă și mașini retro. Voluntarii PSRM au împărțit demonstranților panglica Sf. Gheorghe. Organizatorii au difuzat melodii sovietice în rusă.

Aceștia au scandat „Mulțumim pentru pace” și „Victorie” atât în română, cât și în rusă.

***

Astăzi este marcată ziua de 9 mai 1945, când, în cadrul celui de-al Doilea Război Mondial, la cartierul general sovietic din Berlin, s-a semnat actul de capitulare necondiționată a Germaniei – act care a marcat sfârșitul celui de–al Doilea Război Mondial pe teatrul european de război (dar nu și în Asia).

Tot 9 mai este marcată Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Europei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: