Activiștii pentru drepturile animalelor au protestat în fața Primăriei. Ce solicitări au
Full Article 2 minutes read

Activiștii pentru drepturile animalelor au protestat în fața Primăriei. Ce solicitări au

Autoritățile de la Chișinău ar trebui să refuze modificarea regulamentului privind capturarea, transportarea, înregistrarea și îngrijirea animalelor fără stăpân. Solicitarea vine din partea activiștilor pentru drepturile animalelor, care au organizat un nou protest pe 18 octombrie în fața primăriei.

Iana Verber, reprezentant al organizației publice Humane Society, a declarat pentru NM că modificările regulamentului prevăd privarea autorităților direcției Primăriei pentru controlul și protecția animalelor, care a fost creat de activiști pentru drepturile animalelor și activiști civili. Ea a mai menționat că autoritățile vor să creeze o nouă întreprindere municipală în locul Necropolei (un loc unde câinii fără stăpân sunt ținuți și sterilizați în capitală).

„Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare este organul de control, iar întreprinderea este antreprenorul. Această întreprindere este un intrus care ucide câini în Necropole de mulți ani. Primăria dorește să creeze o nouă întreprindere pe același teritoriu, dar cu altă denumire. În același timp, ei privează departamentul de competențe”, a explicat ea.

Activistul pentru drepturile animalelor a mai spus că pe 17 octombrie urma să aibă loc o întâlnire cu primarul orașului, Ion Ceban, care așa și nu a mai avut loc.

Problema câinilor fără adăpost persistă de mai mulți ani, deși în fiecare an sunt alocați mulți bani pentru asta. Problema reapare periodic din cauza unui alt scandal în jurul unui adăpost de animale sau a unui incident cu câini care atacă oamenii. Citiți mai multe la acest subiect AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: