Activiștii pentru protecția animalelor protestează în fața Primăriei capitalei (LIVE NM)
Full Article 2 minutes read

Activiștii pentru protecția animalelor protestează în fața Primăriei capitalei (LIVE NM)

Mai mulți activiști și organizații pentru protecția animalelor au organizat, pe 13 august 2021, începând cu ora 13:00, un protest în fața Primăriei Chișinău. Corespondentul NM Denis Dermenji transmite live de la fața locului.

Organizatorii au explicat că motivul protestului este Secția de Control şi Protecție a Animalelor.

„De la data instituirii Secției – 17 septembrie 2019, conducerea Primăriei Chișinău a blocat solicitările Secției pentru funcționare normală, a ignorat Regulamentul pentru protecția a animalelor, apoi a numit, încălcând procedura, în calitate de șef-interimar o persoană comodă lor. Ca urmare a acestei numiri ilegale și incompetenței persoanei, mai multe proiecte au fost amânate sau nu au fost implementate (sterilizarea gratuită, înregistrarea bazei de animale ș.a.)”, au precizat aceștia.

Protestatarii solicită:

1. Anularea numirii șefului interimar, pe care o califică drept ilegală;

2. Asigurarea implementării proiectelor importante pentru animale (sterilizarea și baza de date ș.a.);

3. Să nu se mai pună piedici în activitatea secției și să i se acorde toate atribuțiile necesare;

4. Toate informațiile despre lucrul îndeplinit, cereri, petiții, licitații și situația financiară ale SCPA și structurilor conexe (Autosalubritate ș.a.) trebuie să fie disponibile publicului, iar cheltuielile să fie transparente;

5. Managementul Autosalubritate să fie tras la răspundere pentru încălcarea Regulamentului, fapt care s-ar întâmpla zilnic, potrivit activiștilor.

Reprezentanții organizațiilor de protecție a animalelor și voluntarii au pregătit o petiție formată din 13 solicitări adresată consilierilor municipali și deputaților pentru a interveni în această situație.

***

Potrivit unui ordin semnat la mijlocul lunii iunie de către Ion Burdiumov, activistul civic Vitalie Voznoi a fost numit șef interimar al Secției control și protecție a animalelor din cadrul Direcției Generale Locativ-comunală și Amenajare CMC (DGLCA). Acesta va exercita interimatul până la desemnarea unui nou șef.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: