„Acuzațiile sunt nefondate și abuzive”. Constantin Țuțu susține că este intimidat, iar dosarul său este instrumentat cu abateri grave
Full Article 2 minutes read

„Acuzațiile sunt nefondate și abuzive”. Constantin Țuțu susține că este intimidat, iar dosarul său este instrumentat cu abateri grave

Fostul deputat al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Contantin Țuțu, califică acuzațiile care i se aduc de către procurori drept „nefondate și abuzive”. Într-o postare publicată pe 11 mai pe pagina sa de Facebook, acesta susține că anumiți politicieni s-ar amesteca în actul justiției.

„Declarațiile politicienilor referitor la persoana mea nu sunt altceva decât niște presiuni necorespunzătoare și de ingerință în actul justiției. Toate aceste lucruri care apar în spațiul public le resping categoric. Acuzațiile sunt nefondate și abuzive, explicând clar motivul pentru care am hotărât să iau această atitudine publică”, a scris Țuțu.

Mai mult, fostul parlamentar susține că anumiți martori din dosarul său ar fi dat declarații false.

„Dosarele penale nu trebuie deschise spre deliciul publicului, la comanda politicienilor, cum s-a procedat în anul 2019 și ulterior, cu oameni presați ca să facă declarații mincinoase împotriva mea și cu probe obținute și administrate ilegal. Scopul final este intimidarea mea, presiunile fiind enorme, cu dosare peste dosare”, susține acesta.

Constantin Țuțu a mai scris că a aflat din presă despre faptul că Procuratura Anticorupție a finalizat și expediat în judecată cauza penală de învinuire împotriva sa, pentru două capete de acuzare: trafic de influență” și „escrocherie în proporții deosebit de mari”.

„S-au admis încălcări foarte grave în cauza penală care mă vizează, de la pornirea acesteia într-un mod ilegal, la comandă politică, până la așa-numita finalizare a urmăririi penale, prin lipsa prezentării rechizitoriului, iar zecile de cereri și plângeri sunt pendinte și nesoluționate în modul prevăzut de lege. Actele procesuale sunt lovite de nulitate, fiind realizate de un procuror aflat în incompatibilitate, anume acel procuror care a refuzat, prin ordonanță, în pornirea urmăririi penale în anul 2018. Mai mult, a fost încălcat dreptul la apărare, prezumția nevinovăției, iar probele administrate sunt viciate și demonstrează contrariul”, a mai scris Țuțu.

Nu am reacționat la declarațiile manipulatoare și false apărute în spațiul public din ultima perioadă, deoarece…

Gepostet von Constantin Țuțu am Montag, 11. Mai 2020

Amintim că, în luna martie 2020, fostul deputat s-a predat benevol organelor de drept din Republica Moldova, la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița după ce fusese anterior arestat în contumacie. În prezent, acesta este cercetat în libertate, având interdicția de a părăsi localitatea

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: