Adjunctul secretarului de stat al SUA vine la Chișinău: programul vizitei
Full Article 2 minutes read

Adjunctul secretarului de stat al SUA vine la Chișinău: programul vizitei

Subsecretarul de Stat al SUA pentru Securitate Civilă, Democrație și Drepturile Omului, Uzra Zea, va efectua o vizită oficială la Chișinău, în această săptămână. Uzra Zea va participa la lansarea proiectului de radiocomunicații terestre și se va întâlni cu oficiali guvernamentali. Informația a fost confirmată de Departamentul de Stat al SUA, într-un comunicat din 27 noiembrie.

La Chișinău, Uzra Zea va participa la lansarea proiectului TETRA (Terrestrial Trunking Radio Communication). „Acest proiect, o colaborare între Biroul pentru Afaceri Internaționale de Narcotice și Aplicarea Legii din cadrul Departamentului și Ministerul moldovean al Afacerilor Interne, va moderniza sistemul de comunicații al Republicii Moldova în domeniul aplicării legii și va consolida capacitatea de rezistență în materie de securitate internă și la frontieră”, se arată în comunicat.

Uzra Zea va avea, de asemenea, întâlniri cu oficiali moldoveni pentru a discuta despre cooperarea dintre SUA și Moldova în ceea ce privește statul de drept, reformele anticorupție, promovarea drepturilor omului și creșterea protecției pentru grupurile marginalizate.

Înainte de vizita în Republica Moldova, adjunctul secretarului de stat al SUA va efectua o deplasare de lucru și în Cehia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: