Aeroportul Chișinău anunță licitație publică: va fi amenajată încă o parcare pentru autoturisme
Full Article 3 minutes read

Aeroportul Chișinău anunță licitație publică: va fi amenajată încă o parcare pentru autoturisme

Reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău au anunțat despre organizarea unei licitații publice pentru amenajarea unei noi parcări pe teritoriul aerogării. Se menționează că noua parcare va soluționa problema spațiului insuficient de la Aeroport. De precizat că recent, administrația Aeroportului a declarat că mașinile din Ucraina au ocupat 75% din parcare, aceasta fiind suprasolicitată mai ales în perioadele „de vârf” când aterizează mai multe nave concomitent. 

Pe 26 iulie, reprezentanții Aeroportului Chișinău au declarat că organizează „licitație publică pentru amenajarea unei noi parcări, cu destinație suplimentară celei actuale și cu rol de a majora numărul locurilor de parcare pentru autoturisme”.

Prioritatea de bază este de a facilita experiența călătorilor pe Aeroportul Internațional Chișinău cât și de a soluționa problema spațiului insuficient pe segmentul respectiv. Prin urmare, anunțăm participarea la concurs public a tuturor operatorilor economici cointeresați și specializați pe segmentul livrării, prestării și executării a serviciilor de amenajare a parcării auto, cu plată, cât și instalarea echipamentului și softurilor necesare de acces-control”, se arată într-un mesaj, publicat pe pagina Aeroportului.

Reprezentanții Aeroportului au îndemnat doritorii de a participa la concurs să solicite documentaţia de atribuire la adresa de e-mail: [email protected]. La aceeași adresă pot fi cerute informații suplimentare cu privire la licitație. Se menționează că data-limită pentru solicitarea clarificărilor este 10 august 2023.

Recent, administrația Aeroportului din Chișinău a declarat că mașinile cu numere de proveniență ucraineană au ocupat, la acel moment, 75 la sută din suprafața parcării supraetajate a aerogării: „Ca paranteză, a fost identificată o singură mașină care staționează încă de la începutul războiului din Ucraina până în prezent, în cadrul parcării. Ceea ce denotă că aceste mașini a cetățenilor ucraineni migrează și nu ocupă aceste locuri de parcare cu titlu permanent”. Reprezentanții aerogării susțineau că suprasolicitarea parcării se explică prin numărul mic de parcări disponibile, mai ales în perioadele „de vârf”, când aterizează mai multe nave concomitent. În acest context, ei anunțau că a fost instituită o comisie, care a înaintat deja actele permisive autorităților publice locale, așa încât pe teritoriul Aeroportului să fie amenajată o parcare suplimentară celei existente, în partea de est a terminalului.

Ca soluție temporară, administrația Aeroportului Chișinău anunța că pe teritoriul aerogării urmează a fi amenajată o parcare fără plată, la 5 minute distanță de parcarea supraetajată, de care cetățenii vor putea beneficia oricând.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: