Mașinile din Ucraina au ocupat 75% din parcarea Aeroportului Chișinău. Administrația: „Nu putem face discriminare”
Full Article 2 minutes read

Mașinile din Ucraina au ocupat 75% din parcarea Aeroportului Chișinău. Administrația: „Nu putem face discriminare”

Mașinile cu numere de proveniență ucraineană au ocupat, în  prezent, 75 la sută din suprafața parcării supraetajate a Aeroportului Internațional Chișinău. Reprezentanții aerogării declară că, deși își asumă cifra, nu pot face nimic, or, potrivit lor, atât mașinile înmatriculate în Moldova, cât și cele înmatriculate în Ucraina sau alte state au dreptul să fie parcate în spațiul amenajat al Aeroportului. „Nu putem face discriminare” – a răspuns administrația Aeroportului din Chișinău la critici.

„Aeroportul nu poate face discriminare în rândul celor care ocupă aceste locuri de parcare, fie ei din Ucraina sau alte țări, toți au dreptul egal de a beneficia de serviciul prestat de aeroport. Ca paranteză, a fost identificată o singură mașină care staționează încă de la începutul războiului din Ucraina până în prezent, in cadrul parcării. Ceea ce denotă că aceste mașini a cetățenilor ucraineni migrează și nu ocupă aceste locuri de parcare cu titlu permanent”, se arată în nota informativă emisă de Aeroportul Chișinău.

Reprezentanții aerogării susțin că suprasolicitarea parcării se explică prin numărul mic de parcări disponibile, mai ales în perioadele ,,de vârf”, când aterizează mai multe nave concomitent. În acest context, ei anunță că a fost instituită o comisie, care a înaintat deja actele permisive autorităților publice locale, așa încât pe teritoriul Aeroportului să fie amenajată o parcare suplimentară celei existente, în partea de est a terminalului.

Ca soluție temporară, administrația Aeroportului Chișinău anunță că pe teritoriul aeroportului urmează a fi reamenajată o parcare fără plată, la 5 minute distanță de parcarea supraetajată, de care cetățenii vor putea beneficia oricând.

„Urmează să plasăm un filmuleț cum puteți ajunge la ea și vom instala încă câteva indicatoare pentru a fi localizată mai ușor”, mai precizează sursa citată.

Amintim că Aeroportul Internațional Chișinău a trecut oficial în gestiunea statului începând cu 28 martie, curent, după ce în 2013 a fost luat în concesiune pentru o perioadă de 49 de ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: